belgijski f-16 Svet24.si

Lavrov zopet grozi: "Zahod se igra z ognjem!"

bagr Svet24.si

Jure je po nevesto prišel kar z bagrom

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

tina gaber robert golob m24 Reporter.si

Konec medenega leta v golobnjaku: revizija prvega ...

pogacar roglic Ekipa24.si

Pogačarja 'obtožili', da ni čestital Rogliču, ...

prevc in sin Njena.si

Peter Prevc pokazal oba sinova

roglic doncic Ekipa24.si

Roglič navdušil tudi Luko Dončića! Glejte to ...

Novice Novo mesto

Rok Biček predlagan za osebnost meseca decembra

Piše: OZRK Novo mesto

Čas objave:
03.01.2018 13:32

Rok Biček je s celovečernim dokumentarnim filmom Družina predstavil pretresljivo življenje družine Rajk iz Podhoste pri Dolenjskih Toplicah.

Režiser je to drugačno in posebno družino spremljal, snemal in ji pomagal skoraj 10 let. Tako je nastal impresiven in vznemirljiv dokumentarni film, ki je prejel glavno nagrado na mednarodnem filmskem festivalu v Locarnu in nagrado vesna kot najboljši celovečerni film na festivalu slovenskega filma v Portorožu. Film so predvajali na Liffu, številnih tujih festivalih, januarja bo na ogled v slovenskih kinematografih.

Rok Biček je na TV Vaš kanal predlagan za osebnost meseca decembra.
Do nedelje, 7. 1. 2018 (do polnoči), lahko vsakih 24 ur oddate glas zanj na http://www.vaskanal.com/osebnost-meseca-2017.html.Če ne bi bilo filma Družina, najbrž ne bi bilo akcije OZRK Novo mesto »Pomagajmo družini Rajk«, s katero želijo obnoviti 200 let staro in razpadajočo hišo Rajkovih. V dveh mesecih je akcijo podprlo 70 različnih donatorjev, pomoč pri mizarskih delih je ponudilo tudi mizarstvo Avguštin iz Meniške vasi. Januarja nadaljujejo z zbiranjem sredstev ob rednem predvajanju filma Družina, z zbiranjem prostovoljnih prispevkov in nakazili na tekoči račun. Iščejo tudi donatorje ali izvajalce z ugodnimi ponudbami za gradbena, elektroinštalacijska, slikopleskarska dela in za stavbno pohištvo.

Na OZRK so prepričani, da jim bo v letu 2018 uspelo izpeljati obnovo hiše in Rajkovim omogočiti dostojnejše življenje.