Danijel Bešič Loredan Svet24.si

Danijel Bešič Loredan: "Tega si ne bi nikoli ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

nlp Odkrito.si

Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Novice

Rokavčki pomagavčki razveseljujejo tudi v Posavju

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2021 12:52

Da bi pomagali osebam z demenco, šivajo rokavčke pomagavčke.

Spoprijemanje z demenco je velik izziv današnje družbe. Zelo dobrodošle so ideje, kako posameznikom, ki se z njo spoprijemajo pomagati, da bodo živeli dostojno življenje in omiliti njihovo stisko. Združenje Spominčica je zato začelo s humanitarno akcijo »Rokavčki pomagavčki«, s katero želijo osebam z demenco dvigniti kakovost življenja. Akcija je kmalu postala vseslovenski projekt, ki so se mu pod vodstvom gospe Tine Železnik pridružile tudi sevniške Bucike in številne sevniške prostovoljke.

Rokavčki pomagavčki so zanimiv pripomoček, ki osebi z demenco preusmeri pozornost, jo miselno zaposli ter umiri. Kvačkani in pleteni so tako, da vsebujejo številne zanimive elemente (npr. gumbi, cofki, rožice) ter barvne odtenke, kar privablja pozornost osebe z demenco. Pokazali so se kot odličen pripomoček, ki številnim bolnikom pomaga zmanjševati stres, deluje stimulativno na njihove možgane in izboljšuje njihovo zaznavanje.

Sevniška ekipa bo z Rokavčki pomagavčki ob sevniškem občinskem prazniku razveselila starejše z demenco v domovih za starejše v Posavju (DUO Impoljca, Sevnica, Brežice, Loka), z veseljem pa bodo s svojimi izdelki priskočili na pomoč tudi drugje, kjer se bo pojavila potreba po njihovih ustvarjalnih izdelkih. Zavedajo se, da lahko drorobna pozornost nekomu zelo polepša življenje!