Kino Bežigrad Svet24.si

FOTO: Razdejanje v ljubljanskem kinu, projekcije ...

Avtobus Svet24.si

Zaspala na avtobusu, rešiti so jo morali gasilci

jan2 Svet24.si

VIDEO: Jan Plestenjak priznal: »Imam punco, imel ...

terenci mercedes sloveska vojska pl Reporter.si

Ekskluzivno! Korupcija v Slovenski vojski: ...

franc puksic z Necenzurirano

Policija išče milijon, ki ga je župan Pukšič ...

Ambrož in Nina Njena.si

Nina in Ambrož pokazala, kako se ljubita

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

Novice

Rokavčki pomagavčki razveseljujejo tudi v Posavju

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2021 12:52

Da bi pomagali osebam z demenco, šivajo rokavčke pomagavčke.

Spoprijemanje z demenco je velik izziv današnje družbe. Zelo dobrodošle so ideje, kako posameznikom, ki se z njo spoprijemajo pomagati, da bodo živeli dostojno življenje in omiliti njihovo stisko. Združenje Spominčica je zato začelo s humanitarno akcijo »Rokavčki pomagavčki«, s katero želijo osebam z demenco dvigniti kakovost življenja. Akcija je kmalu postala vseslovenski projekt, ki so se mu pod vodstvom gospe Tine Železnik pridružile tudi sevniške Bucike in številne sevniške prostovoljke.

Rokavčki pomagavčki so zanimiv pripomoček, ki osebi z demenco preusmeri pozornost, jo miselno zaposli ter umiri. Kvačkani in pleteni so tako, da vsebujejo številne zanimive elemente (npr. gumbi, cofki, rožice) ter barvne odtenke, kar privablja pozornost osebe z demenco. Pokazali so se kot odličen pripomoček, ki številnim bolnikom pomaga zmanjševati stres, deluje stimulativno na njihove možgane in izboljšuje njihovo zaznavanje.

Sevniška ekipa bo z Rokavčki pomagavčki ob sevniškem občinskem prazniku razveselila starejše z demenco v domovih za starejše v Posavju (DUO Impoljca, Sevnica, Brežice, Loka), z veseljem pa bodo s svojimi izdelki priskočili na pomoč tudi drugje, kjer se bo pojavila potreba po njihovih ustvarjalnih izdelkih. Zavedajo se, da lahko drorobna pozornost nekomu zelo polepša življenje!