mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

RRA Posavje uspešno nadaljuje s projektom INNO industry

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2021 13:08

RRA Posavje kot vodilni partner sodeluje v projektu INNO industry, ki je bil leta 2019 odobren na 4. razpisu programa INTERREG Europe.

RRA Posavje kot vodilni partner sodeluje v projektu INNO industry, ki je bil leta 2019 odobren na 4. razpisu programa Interreg Europe. Vrednost projekta, ki povezuje kar 10 evropskih partnerjev, poleg Slovenije še partnerje iz Avstrije, Latvije, Španije, Portugalske, Švedske, Slovaške, Madžarske, Romunije in Velike Britanije, je 1.467.941,00 evrov.

S projektom želijo doseči izboljšanje izvajanja inovacijski politik v okviru industrije 4.0 in povečati stopnjo grozdov, ki razvijajo dejavnosti v podporo preoblikovanju industrije 4.0.

INNO industry je od začetka izvajanja projekta pa do danes omogočil izmenjavo najboljših praks, povezanih z grozdi. Projektni partnerji vseskozi trajanje projekta razvijamo 10 akcijskih načrtov z namenom doseganja izboljšav v obravnavanih politikah, vse aktivnosti pa so usmerjene v medsebojno učenje in skupen razvoj. Za doseganje namena so tekom projekta identificirali nekatere primere dobrih praks iz različnih držav.

V mesecu oktobru so s skupnim sekretariatom programa izvedli evalvacijski pregled izvedbe projekta ali t.i. »mid-term review«, na katerem so za dosedanjo koordinacijo projekta, izvedbo in dosežene rezultate prejeli pohvalo, predvsem za uspešno delo v času krize covid-19, ki je zavzela dobršen del celotnega trajanja projekta in je zahtevala dodatne prilagoditve. Zaradi onemogočenih potovanj so bili na RRA Posavje primorani delo prenesti na virtualne platforme in na ta način zagotoviti realizacijo izvedbe vseh aktivnosti. Pozitiven odziv skupnega sekretariata predstavlja potrditev, da so obdržali visok nivo kakovosti izvedbe projekta, ter jim predstavlja zagon za nadaljnje delo. Tako že v mesecu novembru, ob omilitvi razmer, načrtujejo študijski obisk mesta Fundão na Portugalskem, kjer si bodo lahko ogledali primere dobrih praks in načrtovali nadaljnje delo.

Z 31. 1. 2022 se prva faza projekta zaključuje, v drugi fazi, ki bo trajala še dodatno leto, pa si prizadevajo za implementacijo akcijskih načrtov v vseh 10 partnerskih državah.