Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Novo mesto

Nov medletni oddelek za predšolske otroke

Piše: M.K.

Čas objave:
22.10.2020 20:49

Na Mestni občini Novo mesto so letos skupaj z upravami vrtcev proaktivno pristopili k iskanju rešitev za odpiranje dodatnih oddelkov. Sprejeli so odločitev, da s 1. decembrom odpirajo vrata nove skupine, ki bo v okviru vrtca Ciciban potekala v enoti Labod. Gre za skupino 14 otrok najmlajše starostne skupine, odzivi staršev na takšno odločitev pa so bili zelo pozitivni.

V času iskanja rešitev so bili seznanjeni z dejstvom, da je na čakalnem seznamu 105 otrok, iz seznama pa smo tako uspešno zapolnili novi oddelek. Na Mestni občini Novo mesto se bodo še naprej trudili, da kljub omejenim kapacitetam in trenutnim razmeram v skladu s potrebami skozi leto odprejo še kakšen dodaten oddelek.

Kot je na zadnji seji pojasnil župan Gregor Macedoni, so bili s 1. septembrom sprejeti vsi predšolski otroci, ki so se opredelili za vpis v katerega od novomeških vrtcev v javni mreži. Glede na sezname, oblikovane na podlagi vpisov v rednem roku in medletnih prijav, je za vpise med letom tako čakajočih približno 105 otrok, ta številka pa se redno spreminja, saj so skozi leto pogosti izpisi iz vrtca ter dodatni vpisi. Za preostale otroke, ki bodo dopolnili zahtevano starost za vključitev v vrtec in si starši ne bodo varstva zagotovili kako drugače, se tako aktivno iščejo rešitve v okviru trenutnih možnosti.