transformator4 Svet24.si

FOTO: V Zidanem Mostu začeli dvigati ...

domen prešeren mediaspeed Svet24.si

Drugi tir gradi tudi dobavitelj spornih mask v ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Nekateri poznavalci se bojijo, da je vse skupaj bila le farsa in da Meghan vodijo politični apetiti Odkrito.si

Uničila kraljevo družino in zapustila Harryja?

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

Novice Novo mesto

Nov medletni oddelek za predšolske otroke

Piše: M.K.

Čas objave:
22.10.2020 20:49

Na Mestni občini Novo mesto so letos skupaj z upravami vrtcev proaktivno pristopili k iskanju rešitev za odpiranje dodatnih oddelkov. Sprejeli so odločitev, da s 1. decembrom odpirajo vrata nove skupine, ki bo v okviru vrtca Ciciban potekala v enoti Labod. Gre za skupino 14 otrok najmlajše starostne skupine, odzivi staršev na takšno odločitev pa so bili zelo pozitivni.

V času iskanja rešitev so bili seznanjeni z dejstvom, da je na čakalnem seznamu 105 otrok, iz seznama pa smo tako uspešno zapolnili novi oddelek. Na Mestni občini Novo mesto se bodo še naprej trudili, da kljub omejenim kapacitetam in trenutnim razmeram v skladu s potrebami skozi leto odprejo še kakšen dodaten oddelek.

Kot je na zadnji seji pojasnil župan Gregor Macedoni, so bili s 1. septembrom sprejeti vsi predšolski otroci, ki so se opredelili za vpis v katerega od novomeških vrtcev v javni mreži. Glede na sezname, oblikovane na podlagi vpisov v rednem roku in medletnih prijav, je za vpise med letom tako čakajočih približno 105 otrok, ta številka pa se redno spreminja, saj so skozi leto pogosti izpisi iz vrtca ter dodatni vpisi. Za preostale otroke, ki bodo dopolnili zahtevano starost za vključitev v vrtec in si starši ne bodo varstva zagotovili kako drugače, se tako aktivno iščejo rešitve v okviru trenutnih možnosti.