Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Šentjernej

S kolesarskim maratonom otvorili Jernejevo 2021

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2021 20:12

V Šentjerneju je v okviru občinskega praznika Jernejevo 2021, na praznik Marijinega vnebovzetja, potekal 15. Jernejev kolesarski maraton. Maraton, ki je privabil več kot 250 kolesarjev, je pripravila Občina Šentjernej.

Maratona, ki je potekal skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s covid-19, se je udeležilo več kot 50 mlajših udeležencev od 15 let. Predstavniki civilne zaščite so preverjali PCT pogoj. Vsak kolesar, ki je poravnal štartnino je prejel športno majico in malico v restavraciji Pri Farovžu. Najmlajši do 15 let so vozili brezplačno, kljub temu so prejeli malico in kolesarski bidon. Kolesarji so lahko izbirali med dvema dolžinama, in sicer 27-kilometrskim malim maratonom ali 54-kilometrskim velikim maratonom. Pred štartom je kolesarje nagovoril župan Občine Šentjernej Jože Simončič, maskota petelin Jernej pa je poskrbel za veselo vzdušje na prizorišču.

Najštevilčnejša ekipa na maratonu je bila ekipa članov Kolesarskega društva Trapci iz Šentjerneja, ki so prejeli pokal. Pokal sta prejela tudi najmlajši kolesar in najmlajša kolesarka ter prav tako najstarejša kolesarka Irena Berčon iz Trbovelj in najstarejši kolesar Günter Kopač iz Kočevja.

15.-jernejev-kolesarski-maraton
15. Jernejev kolesarski maraton
Občina Šentjernej

Za pomoč pri organizaciji se Občina Šentjernej zahvaljuje vsem sodelujočim na maratonu (motoristom MK Novo mesto, šoferju spremljevalnega vozila Jožetu Glihi, gasilcem redarjem, Policijski postaji Šentjernej, delavcem JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej, Kolesarskemu klubu Adria Mobil, zdravstveni službi, predstavnikom civilne zaščite ter članicam Društva kmetic Šentjernej) ki so pomagali pri dobri izvedbi kolesarskega dogodka ter številnim šentjernejskim donatorjem za nagrade, saj je ob zaključku maratona potekalo žrebanje nagrad. Jernejev kolesarski maraton je sodil v sklop maratonov akcije Slovenija kolesari za leto 2021. Šentjernejčani so tako vnovič množično dokazali, da ob kolesarjenju uživajo v naravnih lepotah svoje občine, pri čemer se jim pridruži tudi mnogo udeležencev od drugod.