bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

metka Njena.si

Ljubezen po domače zapustili skoraj vsi znani ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

Novice Novo mesto

SB Novo mesto: Število okužb spet rahlo narašča

Piše: SB NM

Čas objave:
23.03.2021 11:43

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 27 covid bolnikov, od tega 7 na intenzivnem oddelku.

Glede na načrt izhodne strategije, se po številu hospitaliziranih covid bolnikov v Sloveniji, ta trenutek še nahajamo v 3. fazi, ko je število hospitaliziranih v Sloveniji pod 500 in zaradi zaprtja brežiške covid bolnišnice sprejemajo covid bolnike tudi iz Posavja. V naši bolnišnici smo uspeli zagnati predvsem operativni program, opažamo pa tudi pri nas, da število okužb rahlo narašča.

V Splošni bolnišnici Novo mesto se je do sedaj cepilo 120 zdravnikov oziroma 59 odstotkov zdravnikov. Z virusom je bilo potrjeno okuženih 58 zdravnikov oziroma 28 odstotkovzdravnikov. Skupaj imajo tako 87-odstotnozaščitenost zdravnikov. Ostalih zdravstvenih delavcev so cepili 238 oziroma 36 odstotkov. Za covidom je vseh ostalih zdravstvenih delavcev do sedaj zbolelo 238 oziroma 36 odstotkov. Skupaj je zaščitenost ostalih zdravstvenih delavcev tako 72-odstotna. Cepili so 121 nezdravstvenih delavcev oziroma 38 odstotkovvseh nezdravstvenih delavcev. Do sedaj je bilo potrjenih okuženih 54 nezdravstvenih delavcev oziroma 17 odstotkov. Tako je zaščitenost nezdravstvenih delavcev 55-odstotna. Skupna zaščitenost vseh zaposlenih v bolnišnici je 70-odstotna.

Zato, kot sporočajo iz bolnišnice,  verjamejo, da jih tretji val ne bo močno kadrovsko ohromil, so pa previdni in na situacijo v največji možni meri pripravljeni. Vsi skupaj si želijo ohraniti čim več dejavnosti odprtih in tako ublažiti ekonomske posledice koronavirusa, vendar jim to lahko uspe le z doslednih upoštevanjem ukrepov nošenja mask, razkuževanja rok in socialne distance, pomembno pa je tudi odkrivanje pozitivnih in pravočasna odločba karanten.