Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Brežice

Še skoraj 41 milijonov za HE Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.05.2016 17:19

Vlada je danes zagotovila do 40,7 milijona evrov za financiranje izgradnje državne infrastrukture v sklopu hidroelektrarne Brežice, ki naj bi testno začela obratovati konec tega ali v začetku prihodnjega leta.

Vlada je danes sklenila ministrstvu za okolje in prostor zagotoviti do 40,7 milijona evrov za financiranje izgradnje državne infrastrukture v sklopu hidroelektrarne Brežice. S tem se zagotavlja predvidena dinamika izgradnje hidroelektrarne, katere testni zagon je predviden konec leta oz. v začetku leta 2017.

"Zagotovitev dodatnih sredstev bo omogočila nadaljevanje izvajanja državne infrastrukture v skladu s potrebno in predvideno dinamiko, kar bi omogočilo testni zagon hidroelektrarne konec leta 2016 oziroma v začetku leta 2017," piše v sporočilu za javnost po seji vlade.

Sredstva za izgradnjo državne infrastrukture se bodo tudi v prihodnje zagotavljala iz naslova sredstev finančnega načrta ministrstva za okolje in prostor v državnem proračunu, sklada za vode in podnebnega sklada.

Vlada se je sicer danes seznanila z informacijo o izgradnji državne infrastrukture v sklopu izgradnje hidroelektrarne Brežice. "Gradnja državne infrastrukture poteka v skladu z usklajenim terminskim načrtom z gradnjo energetskega dela hidroelektrarne Brežice, ki ga izvaja koncesionar," so še zapisali.

Hidroelektrarna Brežice je četrta v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi, gradnja na nekaj več kot 250 milijonov evrov ocenjene elektrarne je stekla konec marca 2014. Brežiški hidroelektrarni sledi še hidroelektrarna Mokrice.