900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

Secop problekli v Polycom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.10.2012 10:44

Zaradi novih kupcev in novih projektov poljanski Polycom širi proizvodno-skladiščne prostore v Črnomelj. Gre za prostore Secopa. Danes so že namestili svoje table.

Podjetje Polycom je recesija jeseni 2008 močno udarila. Naročila so bila v nekaj tednih stornirana, proizvodnja je stala, zato so podvojili prodajo in razvoj. Že v drugi polovici leta 2009 so nadoknadili zamujeno. Od takrat naprej so vsako leto razvili do petnajst novih proizvodov, kar se že odraža v rezultatih.

»Krize v naši proizvodnji ne poznamo več,« je za Gorenjski glas povedal Iztok Stanonik, direktor Polycoma, ki odločitev za širitev iz Poljan v Črnomelj pojasni: »Lani smo razvili projekt kavnih avtomatov za Nestle. Iskali smo prostor v Poljanah in Škofji Loki, a nič primernega. Odšli smo na oglede v Črnomelj, kjer je deloval naš dolgoletni partner Danfoss. Poznali smo zaposlene, zaradi odhoda Secopa na Slovaško so bili na voljo tudi prostori - celo trikrat do štirikrat cenejši kot na našem območju.«

Trudu zaposlenih v Polycomu pa težko sledijo banke. Kredit v višini 2,8 milijona evrov za postavitev proizvodnje v Črnomlju so pri SID banki pridobili šele po večkratnem zavarovanju: s hipotekami strojev, zalog, terjatev do kupcev in lastniškega deleža v podjetju. Lani je lastnikom Polycoma ostalo 280 tisoč evrov dobička, dodana vrednost je znašala 38.500 evrov, še letos naj bi skočila na 45 tisoč evrov.