polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Novice Črnomelj

Secop problekli v Polycom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.10.2012 10:44

Zaradi novih kupcev in novih projektov poljanski Polycom širi proizvodno-skladiščne prostore v Črnomelj. Gre za prostore Secopa. Danes so že namestili svoje table.

Podjetje Polycom je recesija jeseni 2008 močno udarila. Naročila so bila v nekaj tednih stornirana, proizvodnja je stala, zato so podvojili prodajo in razvoj. Že v drugi polovici leta 2009 so nadoknadili zamujeno. Od takrat naprej so vsako leto razvili do petnajst novih proizvodov, kar se že odraža v rezultatih.

»Krize v naši proizvodnji ne poznamo več,« je za Gorenjski glas povedal Iztok Stanonik, direktor Polycoma, ki odločitev za širitev iz Poljan v Črnomelj pojasni: »Lani smo razvili projekt kavnih avtomatov za Nestle. Iskali smo prostor v Poljanah in Škofji Loki, a nič primernega. Odšli smo na oglede v Črnomelj, kjer je deloval naš dolgoletni partner Danfoss. Poznali smo zaposlene, zaradi odhoda Secopa na Slovaško so bili na voljo tudi prostori - celo trikrat do štirikrat cenejši kot na našem območju.«

Trudu zaposlenih v Polycomu pa težko sledijo banke. Kredit v višini 2,8 milijona evrov za postavitev proizvodnje v Črnomlju so pri SID banki pridobili šele po večkratnem zavarovanju: s hipotekami strojev, zalog, terjatev do kupcev in lastniškega deleža v podjetju. Lani je lastnikom Polycoma ostalo 280 tisoč evrov dobička, dodana vrednost je znašala 38.500 evrov, še letos naj bi skočila na 45 tisoč evrov.