pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Črnomelj

Šefic o ograji s predstavniki občin Metlika in Črnomelj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.12.2015 08:03

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic se bo danes v Črnomlju sestal s predstavniki tamkajšnje in metliške občine.

Tema pogovora bodo problemi, ki jih na tem območju povzroča postavitev žičnate ograje. Ograjo naj bi sicer danes predvidoma začeli postavljati tudi ob mejnem prehodu Dragonja.

Kot so sporočili z notranjega ministrstva, se bodo sestanka v Črnomlju udeležili tudi predstavniki Regionalnega razvojnega centra Bela Krajina in predstavniki območnih ribiških družin.

Postavitev žičnate ograje na območju Metlike in Črnomlja je sicer med tamkajšnji krajani sprožila veliko nezadovoljstva. V petek so člani civilne pobude predstavili zahtevo za presojo ustavnosti oz. zakonitosti dela zakona o nadzoru državne meje. S predlogom, da jo vloži na ustavno sodišče, so jo naslovili tudi na varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer.

V civilni pobudi menijo, da ograjevanje države pomeni omejevanje pravice do svobode gibanja in lastninske pravice ter odvzem pravice do uživanja vodnega javnega dobrega, kar pomeni tudi kršitev ustave in zakona o vodah.

Prve kilometre ograje so postavili tudi na Primorskem. V petek so z njenim postavljanjem začeli pri mejnih prehodih Starod in Jelšane, danes pa naj bi jo postavili še v okolici mejnega prehoda Dragonja. Ograji sicer po poročanju medijev poleg krajanov ostro nasprotujejo tudi turistični delavci, saj se bojijo, da bo Slovenija v očeh turistov prepoznana kot nevarna dežela.