Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Šentjernej

V Šentjerneju energetska sanacija petih javnih objektov

Piše: R.K.

Čas objave:
14.07.2021 06:44

V ponedeljek je v avli Kulturnega centra Primoža Trubarja v Šentjerneju, potekal slavnostni podpis koncesijske pogodbe za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije z namenom energetske sanacije javnih objektov v lasti Občine Šentjernej.

Februarja 2020 je Občinski svet Občine Šentjernej sprejel Odlok o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije z namenom energetske sanacije javnih objektov v lasti Občine Šentjernej.

Postopek izbire koncesionarja se je pričel z javnim razpisom februarja 2020. Končno ponudbo je v predpisanem roku oddal ponudnik Synco, podjetje za energetske storitve d.o.o., skupaj s partnerjem TAMES podjetje za trgovino, inženiring in storitve d.o.o. Na podlagi sprejetega odloka je občina konzorciju z odločbo podelila koncesijo za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije z namenom energetske sanacije javnih objektov v lasti Občine Šentjernej.

Izbrani ponudnik bo izvedel energetsko sanacijo petih javnih objektov, in sicer: Osnovne šole Šentjernej, Podružnične osnovne šole Šentjernej v Orehovici, Krajevne knjižnice Šentjernej, Kulturnega centra Primoža Trubarja v Šentjerneju, Zdravstvene postaje Šentjernej in prostore občinske uprave Občine Šentjernej. Koncesija je sklenjena za dobo 15 let. Dela se bodo začela izvajati najkasneje konec februarja 2022 in se zaključila s primopredajo vseh objektov avgusta 2022. S koncesijsko pogodbo bo občina pridobila celovito in tehnološko energetsko sanirane javne objekte, energetsko upravljanje, nižje stroške energije in zmanjšane emisije ogljikovega dioksida.

Celotna investicijska vrednost znaša 2.412.500,00 EUR brez DDV. Koncesionar bo
zagotovil sofinanciranje v skupni višini 1.230.375,00 EUR brez DDV. Občina pa je iz
evropske kohezijske politike, pridobila tudi nepovratna sredstva v višini 1.191.054,97
EUR. Ob podpisu koncesijske pogodbe sta zbrane nagovorila župan Občine Šentjernej
Jože Simončič in direktor Synco Matevž Pongračič.