Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Septembra po mestu z avtobusom brezplačno

Piše: R.K.

Čas objave:
01.09.2022 06:02

Mestna občina Novo mesto bo v septembru omogočila brezplačno koriščenje mestnega potniškega prometa, tovrstna promocija trajnostne mobilnosti pa je že tradicionalno del aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti.

 Vseslovenska kampanja Evropskega tedna mobilnosti bo znova potekala med 16. in 22. septembrom, ko bo tudi v Novem mestu dogajanje popestreno s širokim programom za starejše in mlajše, zaključek pa bo ponovno 22. septembra na Glavnem trgu na Dnevu brez avtomobila.

Poleg brezplačnih voženj z mestnimi avtobusi bo prvi dogodek, ki bo potekal pod okriljem Evropskega tedna mobilnosti 2022 z letošnjim sloganom »Trajnostno povezani«, mlade nagovoril že ta vikend. Na Mladinski tržnici na Župančičevem sprehajališču pri Mladinskem centru Oton se bo namreč s Popravljalnico koles v soboto, 3. septembra 2022, ob 10. uri predstavilo Kolesarsko društvo Zverinice, ki bo obiskovalcem omogočilo manjša popravila koles, prikaz popravila pa si bodo lahko ogledali tudi na 40 let starem kolesu. Na dogodku bo ob 15. uri zaživela še informacijska točka Europe Direct Novo mesto, ki bo za mladino izvajala interaktivne igre, na svoji stojnici pa bodo v sklopu letošnjega programa Evropskega tedna mobilnosti predstavili tudi sodobno in priljubljeno trajnostno prevozno sredstvo.