Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Šest se jih je pretepalo

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2022 14:14

Policisti PU Novo mesto so včeraj posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Šentjerneju zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z dvorišča delavnice na Biču je v noči na 12. 10. neznanec odtujil kombi Renault master bele barve, registrskih oznak NM FN-527. V vozilu so bili kontaktni ključi in orodje. 

Z delovišča v Novem mestu je med 10. 10. in 11. 10. nekdo odtujil okoli 60 metrov električnih vodnikov.

V noči na 11. 10. so v Šentjerneju neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in odtujili 171 palet.

JAVNI RED IN MIR

Posredovali zaradi pretepa

Nekaj po 23. uri so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Novem mestu, kjer naj bi prišlo do pretepa. Takoj so se odzvali, vzpostavili javni red in mir in ugotovili identiteto šestih oseb, udeleženih v pretepu. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo na podlagi ugotovitev kršiteljem izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  Dobova, Rigonce, Orešje na Bizeljskem, Dvorce, Jesenice in Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 61 državljanov Burundija, 24 državljanov Indije, 11 državljanov Afganistana, pet državljanov Pakistana, pet državljanov Sirije, štiri državljane Gane, tri državljane Iraka, državljana Sudana in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.