kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice

Šest se jih je pretepalo

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2022 14:14

Policisti PU Novo mesto so včeraj posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Šentjerneju zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z dvorišča delavnice na Biču je v noči na 12. 10. neznanec odtujil kombi Renault master bele barve, registrskih oznak NM FN-527. V vozilu so bili kontaktni ključi in orodje. 

Z delovišča v Novem mestu je med 10. 10. in 11. 10. nekdo odtujil okoli 60 metrov električnih vodnikov.

V noči na 11. 10. so v Šentjerneju neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in odtujili 171 palet.

JAVNI RED IN MIR

Posredovali zaradi pretepa

Nekaj po 23. uri so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Novem mestu, kjer naj bi prišlo do pretepa. Takoj so se odzvali, vzpostavili javni red in mir in ugotovili identiteto šestih oseb, udeleženih v pretepu. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo na podlagi ugotovitev kršiteljem izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  Dobova, Rigonce, Orešje na Bizeljskem, Dvorce, Jesenice in Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 61 državljanov Burundija, 24 državljanov Indije, 11 državljanov Afganistana, pet državljanov Pakistana, pet državljanov Sirije, štiri državljane Gane, tri državljane Iraka, državljana Sudana in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.