Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice

Sevnica bo imela novo krožišče

Piše: R.K.

Čas objave:
15.01.2022 06:28

Župan Srečko Ocvirk je z državnim sekretarjem Ministrstva za infrastrukturo Alešem Miheličem včeraj podpisal sporazum o sofinanciranju za izgradnjo krožnega križišča na državni cesti Boštanj–Planina na priključku za Poslovno cono Sevnica.

Gre za gradnjo novega krožnega križišča na regionalni cesti Boštanj–Planina, na katerega bo navezan tudi bodoči nadvoz s Savske ceste, ki ga občina gradi s podporo evropskih sredstev. Projekta sta tesno povezana in soodvisna, pri tem pa sta tako ministrstvo kot Direkcija za infrastrukturo, ki bo vodila projekt, izjemno aktivno prisluhnila potrebam lokalne skupnosti in dinamiki gradnje nadvoza.

Ocenjena skupna vrednost del izgradnje krožnega križišča Šmarje po sporazumu znaša 1,05 milijona evrov, skupni delež Občine Sevnica pa znaša okrog 20 odstotkov iz naslovov ureditve površin za pešce, kolesarske steze in javne razsvetljave.

Načrtovani začetek in zaključek gradnje rondoja je v letošnjem letu, projektna dokumentacija je v recenziji. Delež občine je na podlagi sporazuma tudi izgradnja 25-metrskega armiranobetonskega zidu v podaljšku krila desnega opornika v smeri proti bodočemu krožišču Šmarje, za katerega se izvajajo pripravljalna dela za temeljenje. Gre za enega od več projektov na državni cestni infrastrukturi, pri katerih občina intenzivno sodeluje in predstavljajo pomemben prispevek k razvoju cestnega omrežja na območju sevniške občine.