edo muric Svet24.si

Edo Murić : septembra bom drugič očka!

potres2 (1) Svet24.si

Zaradi potresov je v nevarnosti 400.000 ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

mojca1 Njena.si

Mojca srečno zaljubljena v mlajšega moškega

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Novice Sevnica

Sevnica praznuje

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
03.11.2017 13:44

S prvimi prireditvami se je pričelo praznovanje sevniškega občinskega praznika.

Prva od prireditev bo hitropotezni šahovski turnir za pokal Milana Majcna, ki bo jutri, 4. novembra, v prostorih šahovskega kluba v Športnem domu Sevnica s pričetkom ob 9. uri. Ob 16. uri bo v Bregarjevi zidanici v Kamenškem v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Budna vas literarno srečanje z naslovom »Kultura in umetnost nas povezujeta«.

Med prireditvami v sklopu občinskega praznika je vsako leto tudi praznik Krajevne skupnosti Zabukovje, ki ga bodo obeležili jutri. Praznovanje se pričenja ob 16.30 pri domačiji Krmelj v Stržišču, kjer bo v uporabo predan prenovljeni odsek javne poti. Odprtju investicije bo sledila osrednja prireditev v počastitev praznika krajevne skupnosti s podelitvijo krajevnih priznanj, ki bo ob 18. uri v večnamenskem domu v Zabukovju. 

V domu krajanov na Razborju se jutri ob 19. uri pričenja 77. Razborski večer z gostom, patrom dr. Karlom Gržanom. Dogodek tradicionalno organizira Kulturno, športno in turistično društvo Blaž Jurko Razbor. Ob 19. uri pa bo v športni dvorani pri Osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž koncert Hišnega ansambla Avsenik ob 20-letnici delovanja Društva vinogradnikov Šentjanž. 

Praznično bo tudi v nedeljo, 5. novembra. Ob 10. uri bo pred župnijsko cerkvijo v Tržišču praznovanje zahvalne nedelje z ekološko tržnico, ki jo pripravlja Turistično društvo Tržišče. Ob 14. uri pa bo pri cerkvi sv. Jošta pod Lisco blagoslov in pokušina mladega vina v skupni organizaciji Kulturnega, športnega in turističnega društva Blaž Jurko Razbor in Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj.

Družabno dogajanje bo skozi ves mesec bogatilo blizu 70 dogodkov v organizaciji občine, krajevnih skupnosti, podjetij in ustanov, društev in posameznikov. Med njimi bodo odprtja naložb, kulturni, športni in turistični dogodki, obeležitve obletnic ustanov in društev, dnevi odprtih vrat, pa tudi dogodki z dobrodelno in izobraževalno noto.

Osrednja slovesnosti ob občinskem prazniku s podelitvijo priznanj bo v petek, 10. novembra 2017, ob 17. uri v Športnem domu Sevnica. Slavnostni govornik bo mag. Jože Andolšek, profesor verouka na Slovenski gimnaziji v Celovcu in humanitarec, ki pomaga revnim otrokom in mladim v Etiopiji. Kulturni program pa bodo sooblikovali Simfonični in pihalni orkester Glasbene šole Sevnica, združeni pevski zbor OŠ Blanca, OŠ Boštanj in OŠ Tržišče, Godba Sevnica in Mažorete Društva TRG Sevnica. 

Koledar vseh prireditev je objavljen tudi na spletni strani Občine Sevnica.