Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Dorangel Vargas Facebook Odkrito.si

GROZLJIVA ZGODBA: Andski Hannibal Lecter

tina maze Ekipa24.si

TINA MAZE spet navdušila! Ko ji je njena ...

Novice Sevnica

Sevniška salamijada ob jubileju dobila monografijo

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
28.05.2021 10:03

Društvo salamarjev Sevnica v letošnjem letu praznuje 60 let delovanja. Pomemben znanilec jubileja, ki je prizadevanja in dosežke številnih generacij za vedno zapisal v družbeno zgodovino, je novo izdana monografija »Sevniška salamijada – 60 let« avtorja Oskarja Zorana Zeliča, ki jo je izdalo sevniško društvo salamarjev.

Monografija, ki obsega celovito predstavitev nastanka salamijade, njenega razvoja in ljubiteljskega delovanja sevniških salamarjev, je bila premierno predstavljena na novinarski konferenci v atriju sevniškega gradu.
Napredek v stalnosti kakovostne izdelave salam je sevniško salamijado popeljal na mesto tako najstarejše kot tudi najpomembnejše salamijade v Sloveniji. Partnerstvo s tujimi mesti, ki imajo podobna ocenjevanja in festivale, pa je prineslo široko prepoznavnost in vpetost v mednarodni prostor.

sevniška-salamijada-–-60-let
Predstavitev monografije
Občina Sevnica

Predsednik Društva salamarjev Sevnica Zdravko Mastnak je na dogodku predstavil poudarke društvenega dela, avtor monografije Oskar Zoran Zelič je predstavil novo knjižno delo in vsebine monografije, direktor Kmečke zadruge Sevnica Janko Skube pa je spregovoril o sodelovanju med društvom in zadrugo tudi v povezavi s krepitvijo prepoznavnosti tradicionalne sevniške salame.

sevniška-salamijada-–-60-let
Predstavitev monografije
Občina Sevnica

Župan Srečko Ocvirk in direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek sta se osredotočila predvsem na povezovanje prepoznavnosti sevniške salame v širšo turistično ponudbo občine Sevnica, s poudarkom na prihajajočih dogodkih, med njimi Festivala modre frankinje in Festivala Sevniško grajsko poletje 2021.