mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

Blišč je \"oplazil\" tudi Bohinj Svet24.si

Tajkuna bi "izgnali" iz okolice Bohinjskega jezera...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

alya Odkrito.si

Alya - To je njeno poletje!

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

Novice

Seznanili so se s poročili

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2022 07:06

Minuli četrtek je v Kulturnem domu Metlika potekala 22. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. Dnevni red je namesto prvotnih 15 obsegal 16 točk, saj je bil potrjen predlog razširitve dnevnega reda, in sicer s točko R-1 Predlog Odloka o 1. rebalansu proračuna Občine Metlika za leto 2022.

Zaradi priprave dodatnih pojasnil k razširjeni točki dnevnega reda je bila seja po obravnavi enajstih točk dnevnega reda prekinjena. Preostale točke bodo tako obravnavane v okviru nadaljevanja te seje, v sredo, 30. marca, ob 18. uri, v Kulturnem domu Metlika.

Po sprejemu zapisnika prejšnje redne seje so se člani Občinskega sveta seznanili s povzetki poročil o izvedenih notranjih revizijah Občine Metlika, Osnovne šole Metlika in Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika za leto 2020. Seznanili so se tudi z letnimi poročili o preteklem poslovanju osmih javnih zavodov, katerih ustanoviteljica/soustanoviteljica je Občina Metlika, ki so kljub težavam, povezanih z epidemijo COVID-19, v letu 2021 ustvarili pozitiven poslovni rezultat. Sprejeto je bilo tudi letno poročilo javnega podjetja Komunala Metlika, d. o. o. ter zaključni račun proračuna Občine Metlika za leto 2021.

Občinski svet je podal soglasja k določitvi višine dela plače za redno delovno uspešnost oz. določil višino delovne uspešnosti ravnateljev in direktorjev sedmih javnih zavodov, katerih ustanoviteljica/soustanoviteljica je Občina Metlika.

Obravnavani in sprejeti so bili elaborati o oblikovanju cene storitev gospodarske javne službe v občini Metlika, na podlagi katerih se bodo položnice v povprečju zvišale za manj kot 3 %.

Sprejet je bil tudi predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sofinanciranju obnove stavbne kulturne dediščine v Občini Metlika.