Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Si za eno prešerno?

Piše: Zavod Novo mesto

Čas objave:
09.02.2019 07:37

Intimno druženje ob poeziji in glasbi dolenjskih ustvarjalcev različnih generacij so sinoči pripravili v  Kulturnem centru Janeza Trdine. Gre za dogodek, ki je nastal posebej za Kulturni praznik.

Posvečen je bil domačim avtorjem, ki svoja občutja bolečine in vznesene sreče, svoj odnos do sebe, drugih in sveta izražajo prek poezije, zapetih tonov ali zaigranih melodij.

K sodelovanju so povabili ustvarjalce različnih generacij, ki jih družijo odprtost srca, ljubezen do ustvarjanja, izjemna tenkočutnost pri opazovanju sveta in sposobnost prelivanja svojih občutkov v besede in pesmi, v tone in melodije ... Sodelovali so že uveljavljeni pesniki s prodornimi glasovi, pa tudi zadržani in tišji začetniki. 

Umetniki so svoje literarne in glasbene stvaritve interpretirali sami, igralki pa sta na novo nastale verze in melodije povezovali z brezčasno poetiko Prešernovih poezij.

Scenografija: Dan Pikalo
Izvedba: pesnice in pesniki Tara Božič, Neža Cerinšek, Ivan Hrovatič, Blaž Iršič, Klavdija Kotar, Brina Kren in Gašper Torkar
bend Eni od sedmih milijard,
glasbenici Nina Pečar in Petra Vidmar ter  igralki Ana Penca in Sara Gorše.

Avtorice dogodka so Sara Gorše, Klavdija Kotar in Saša Šepec. Dogodek pa je nastal v produkciji Zavoda Novo mesto in Javnega sklada za kulturne dejavnosti, območne izpostave Novo mesto.