Kino Bežigrad Svet24.si

FOTO: Razdejanje v ljubljanskem kinu, projekcije ...

Avtobus Svet24.si

Zaspala na avtobusu, rešiti so jo morali gasilci

jan2 Svet24.si

VIDEO: Jan Plestenjak priznal: »Imam punco, imel ...

terenci mercedes sloveska vojska pl Reporter.si

Ekskluzivno! Korupcija v Slovenski vojski: ...

franc puksic z Necenzurirano

Policija išče milijon, ki ga je župan Pukšič ...

Ambrož in Nina Njena.si

Nina in Ambrož pokazala, kako se ljubita

marquez Ekipa24.si

Zvezdnik motoGP-ja na pragu tragedije, kar je ...

Novice Mokronog Trebelno

Sofinanciranje kastracije in sterilizacije mačk

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2021 09:00

Občina Mokronog-Trebelno se srečuje z vse večjo problematiko zapuščenih in prostostoječih živali, zato je zagotovila sredstva za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk prebivalcev občine Mokronog-Trebelno.

Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje posegov izkoristijo do porabe sredstev oziroma
najkasneje do 30. novembra na Veterinarski postaji Trebnje.  Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev za največ eno žival.

Preprečevanje rojstev neželenih živali je za lastnike obveza, ki izhaja iz določb 11. člena Zakona za zaščito živali, usmrtitev ali namerna zapustitev živali pa je kazniva! Sterilizacija in kastracija mačk je bistvenega pomena za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja in rojevanja novih mladičev. Na ta način se preprečujejo izbruhi različnih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja živali.


Za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk morajo imeti lastniki stalno bivališče in tudi dejansko živeti v Občini Mokronog-Trebelno, poseg je s strani občine sofinanciran v višini 20 evrov po živali, dodatno pa je redne cene znižal tudi izvajalec, lastnik bo tako plačal le 20 evrov za sterilizacijo mačke oziroma za kastracijo mačka.