Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Skavti praznovali 25-letnico

Piše: R.K.

Čas objave:
09.08.2022 08:29

Vsakoletni vrhunec skavtskega leta so poletni tabori, ki so bili tokrat za novomeškie skavte prav posebni. Zadnji teden v juliju so praznovali 25-letnico obstoja stega Novo mesto 1 in ustanovitev nove lokalne skavtske enote, stega Novo mesto 2, ki bo deloval v Prečni.

Prvi del poletnih taborov so po starostnih skupinah preživeli na različnih lokacijah na Dolenjskem in drugod po Sloveniji, med 29. in 31. julijem pa so se vsi skupaj zbrali na skupnem tabornem prostoru, v vasi Mihovica pri Šentjerneju. Tam so potekale različne aktivnosti; grajenje mostov, pot preživetja, delavnice, skozi katere so se učili različnih veščin, veliki kulturni spektakel ter slovesna sv. maša s skavtskimi obljubami, kjer so člani novonastalega stega prejeli nove skavtske rutke. Vse aktivnosti so potekale v luči skupnega sodelovanja obeh novomeških stegov, ki stojita vsak na svojem bregu reke Krke - v Šmihelu in Prečni.

Tabor so zato poimenovali »Reka ni prepreka«. Novomeški skavti tako v letošnjem letu štejejo 199 aktivnih članov, med katerimi je 28 voditeljev in trije duhovni asistenti.

Na aktivnostih, ki potekajo potekajo skozi celotno leto za otroke in mladostnike pripravljajo različne aktivnosti; srečanja, zimske in poletne tabore, na katerih se učijo dejavnosti, ki so dopolnilo šoli predvsem na področju aktivnega državljanstva, osebnostnega razvoja, okoljske vzgoje, zdravega načina življenja, medgeneracijskega sodelovanja, pridobivanja veščin za samostojno življenje.