Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

damjan-murko Njena.si

To je razlog, da Damjan Murko ni znova postal ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Novice Novo mesto

Skoraj 1,7 milijona evrov za ureditev novomeškega mestnega jedra

Piše: R.K.

Čas objave:
25.11.2021 09:15

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 1,67 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt »Ureditev mestnega jedra – Rozmanova ulica in Prešernov trg«.

To je še eden v nizu projektov, v okviru katerih z evropskimi sredstvi spodbujajo učinkovito rabo prostora v urbanih območjih. V zadnjih sedmih letih so v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko namenili že 76,2 milijona evrov evropskih sredstev za številne investicije, ki pripomorejo k oživljanju mest.

Mestna občina Novo mesto bo v okviru projekta prenovila skoraj 5000 kvadratnih metrov revitaliziranih površin v mestu, od tega dobrih 3.000 kvadratnih metrov Rozmanove ulice in okoli 1.800 kvadratnih metrov na Prešernovem trgu s Kastelčevo in Linhartovo ulico. Natančneje, na omenjenem območju bo preuredila celotno gospodarsko infrastrukturo, kot so vodovod, komunalna in meteorna kanalizacija ter javna razsvetljava, uredila pa bo tudi podzemne zbiralnike odpadkov. Poleg tega bo na omenjenem delu mestnega jedra preuredila vse javne površine, vključno s cestami in pločniki, obnovila obstoječ Komeljev trg in uredila nov kaskadni trg. S tem bo izboljšala okolje za okoli sto prebivalcev, vzpostavila pa bo tudi pogoje za privlačno bivanje in privabljanje novih, predvsem mlajših stanovalcev v mesto. Projekt bo zaključen predvidoma spomladi 2022.