Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Škufca oproščen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2013 16:43

Danes je zgodba o Žužemberškem županu dobila epilog: Franc Škufca, obtožen kršenja pravic konkurenčnih gradbincev je na Okrajnem sodišču v Novem mestu bil spoznan za nedolžnega.

Na Okrajnem sodišču v Novem mestu je bila danes zaključna obravnava v obtožnem predlogu, ki je žužemberškega župana Franca Škufco bremenila, da je brez javnega naročila leta 2007 oddal posel za pokablitev žužemberške industrijske cone Sejmišče. Tožilstvo mu je očitalo zlorabo uradnega položaja in ponarejanje listin, Škufca pa se je izrekel za nedolžnega.

Po obtožnem predlogu naj bi Škufca leta 2007 po vnaprejšnjem dogovoru in brez izvedbe postopka javnega naročanja oddal gradbena dela za pokablitev električnega daljnovoda družbi CGP iz Novega mesta, ki je nato dela v celoti opravila in za ta izdala račun za nekaj več kot 87.000 evrov. Župan naj bi tudi odredil vpis lažnih podatkov v uradne listine.

Že na predobravnavnem naroku je zagovornik Škufce, Borut Škerlj povedal, da dejanja, ki jih tožilstvo in nekateri politični nasprotniki očitajo Škufci, nimajo znakov prekrška, da je tako, pa je pri pregledu omenjenega projekta ugotovila tudi državna revizijska komisija.
Po Škerljevih besedah je v okviru omenjenega projekta šlo za manjša dela, ki so občino stala približno 15.000 evrov in niso presegala zneska, za katerega zakonodaja predpisuje javni razpis.

Razliko v višini približno 60.000 evrov je poravnal naročnik projekta Elektro Ljubljana, njegovo vlogo pa so pisci ovadbe in tudi obtožnega predloga zamolčali, je opozoril Škerlj ter dodal, da tudi drugi očitki Škufci ne držijo. Sodišču je zato predlagal, naj postopek zoper žužemberškega župana ustavi in obtožni predlog zavrže.