edo muric Svet24.si

Edo Murić : septembra bom drugič očka!

strela Svet24.si

Med sprehodom je usekalo, moški po udaru strele v...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

Mitja Ferenc in Rosvita Pesek, Filip Pesek, Njena.si

VIDEO: Snaha Rosvite Pesek pokazala novo hišo

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Novice Krško

Skupina Gen-I v prvih 10 mesecih rekordno

Piše: STA

Čas objave:
19.11.2021 12:22

Skupina Gen-I je v prvih 10 mesecih letos ustvarila 2,5 milijarde evrov prihodkov, 70,9 milijona evrov dobička iz poslovanja (EBIT) in 57,5 milijona evrov čistega dobička. Čisti dobiček je za 40,6 milijona evrov presegel načrtovani čisti dobiček za celotno leto 2021, je objavila družba Gen-I.

Presežna dobičkonosnost pozitivno vpliva tudi na donos na lastniški kapital (ROE), ki v 10 mesecih znaša več kot 43 odstotkov in za približno 33 odstotnih točk presega zahtevano donosnost s strani SDH, so v današnji objavi na spletni strani Ljubljanske borze zapisali po sredini skupščini družbe.

Upravi družbe Gen-I na čelu z Robertom Golobom je v sredo potekel petletni mandat. Na sredini skupščini Gen-I družbenika GEN energija in GEN-EL nista uspela doseči dogovora o imenovanju uprave za nov petletni mandat.

Do sodnega imenovanja začasne uprave ali sklenitve dogovora med lastniki bo družba Gen-I poslovala in podpisovala vse dokumente po pooblastilih. Kot so v zapisali v obvestilu, so pooblastila za podpisovanje večine poslov, ki se nanašajo na redno poslovanje družbe, v obdobju do imenovanja nove uprave dobili direktorji področij. "S tem bo za prehodno obdobje zagotovljena kontinuiteta izredno uspešne realizacije poslovanja v letu 2021," so zapisali."Tudi v prihodnje bomo z inovativnimi pristopi sodelovali pri razvoju mednarodnega energetskega trga, delali dobro za naše odjemalce, zaposlene in družbo na sploh. Z lastnim zgledom bomo še naprej vodilni promotor zelene preobrazbe in brezogljične prihodnosti," so navedli.

Zagotovili so, da bodo vsi tekoči procesi in dejavnosti skupine tudi v prihodnjem obdobju tekli nemoteno, "saj smo se v Skupini Gen-I pravočasno odzvali ter prilagodili trenutni situaciji".

Skupina Gen-I je, kot so objavili maja letos, lani tretje leto zapored ustvarila več kot 2,2 milijarde evrov prihodka. Čisti dobiček je prvič v zgodovini presegel 15 milijonov evrov, potem ko je predlani dosegel nekaj več kot 12,9 milijona evrov.