hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Skupina Generali in Philippe Donnet s priznanji finančne revije Institutional Investor

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
16.09.2022 08:36

  • Skupina Generali prepoznana kot najbolj cenjeno podjetje v raziskavi revije Institutional Investor.
  • Philippe Donnet imenovan za najboljšega glavnega izvršnega direktorja v zavarovalniškem sektorju.
  • Skupina Generali je osvojila tudi prvo mesto v kategorijah za najboljšega finančnega direktorja, najboljšo ekipo za odnose z vlagatelji, najboljše strokovnjake za odnose z vlagatelji, najboljši program za odnose z vlagatelji, najboljši dogodek za odnose z vlagatelji, najboljši ESG in najboljši upravni odbor

Milano – Glavni izvršni direktor Skupine Generali Philippe Donnet je prejel priznanje »Najboljši glavni izvršni direktor«, ki ga najbolj cenjenim podjetjem v zavarovalniškem sektorju za leto 2022 podeljuje Institutional Investor, specializirana revija in neodvisno raziskovalno podjetje na področju mednarodnih financ, na podlagi lestvice, ki jo vsako leto oblikuje vseevropska izvršna ekipa.

Finančni direktor Skupine Cristiano Borean je bil prvič nagrajen kot »Najboljši finančni direktor«.

Ekipa za odnose z vlagatelji in bonitetnimi agencijami je osvojila prvo mesto v kategorijah »Najboljša ekipa za odnose z vlagatelji«, »Najboljši strokovnjaki za odnose z vlagatelji« – Giulia Raffo, 1. mesto, in Rodolfo Svara, 2. mesto pri prodaji, »Najboljši program za odnose z vlagatelji« in »Najboljši dogodek za odnose z vlagatelji«.

Skupina Generali je osvojila tudi prvo mesto v kategoriji »Najboljši ESG« in »Najboljši upravni odbor«.

Glavni izvršni direktor Skupine Generali Philippe Donnet je dejal: »Ta dosežek še dodatno potrjuje izjemne strokovne lastnosti ekipe, ki je močno zavezana trajnostni rasti Skupine Generali, med drugim tudi z neprekinjenim in pozitivnim dialogom s finančno skupnostjo in neprestanim izvajanjem naše strategije ESG.«

Lestvica revije Institutional Investor odraža ocene več kot 1380 strokovnjakov in vlagateljev iz 632 podjetij s področja finančnih storitev. Izvršne direktorje so ocenjevali po merilih verodostojnosti, vodstvenih sposobnosti in komunikacije, finančne direktorje pa na podlagi dodeljenih sredstev, upravljanja financ in komunikacije. Za oceno dejavnosti odnosov z vlagatelji so proučili številne dejavnike, vključno s predstavitvami na terenu, kakovostjo finančnih informacij, poslovnim in tržnim znanjem ter odzivnostjo in pripravljenostjo podjetja.

Ocenjevali so tudi kakovost upravnega odbora in meritve ESG.

GENERALI zavarovalnica d. d. je v Sloveniji prisotna od leta 1997 in letos obeležuje 25-letnico. Je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali, enega največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2021 presegel 75,8 milijard evrov. S skoraj 75.000 zaposlenimi po vsem svetu in 67 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in čedalje pomembnejšo pozicijo v Aziji in Latinski Ameriki. V Srednji in Vzhodni Evropi deluje Skupina preko svoje regionalne pisarne v Pragi. Z inovativnimi in prilagojenimi rešitvami, najboljšo uporabniško izkušnjo in digitaliziranimi globalnimi distribucijskimi zmogljivostmi je Generali v osrčju svoje strategije zavezan k grajenju vseživljenjskega partnerstva s strankami. Z namenom ustvarjanja pravičnejše in odpornejše družbe ter vrednosti za vse deležnike, je trajnostni razvoj vključen v vse strateške odločitve.