Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

Primož Roglič Ekipa24.si

Primož Roglič razkril odlične novice, hkrati pa...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

doncic smith dallas Ekipa24.si

Glejte, kaj mu je naredil Dončić: Finney-Smith o...

Novice

Skupina Generali nagrajena za svojo zavezo k doseganju ciljev trajnostnega razvoja

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
25.01.2022 07:16

Skupina Generali je prejela nagrado za svoja prizadevanja pri doseganju ciljev »Agende Združenih narodov 2030« za trajnostni razvoj. Veliko nagrado za trajnostno rast je na letnem dogodku predstavil Assosef (Evropsko združenje za trajnost in finančne storitve), ki nagrajuje prispevek bank, zavarovalnic in finančnih institucij k doseganju ciljev trajnostnega razvoja.

Nagrada odlikuje podjetja za finančne storitve, ki spodbujajo inovativne proizvode in storitve ter trajnostno vedenje in potrošnjo družin ter malih in srednje velikih podjetij. Tako podpirajo družbo na poti k boljšim življenjskim razmeram in blaginji skladno z družbenim, okoljskim in gospodarskim kontekstom.

Znanstveni odbor Assosef je ocenil dejavnosti in cilje, ki so podrobno opisani v nefinančnem poročilu vseh bank, zavarovalnic in finančnih institucij, zavezanih poročanju italijanskemu regulatorju trga Consobu. Skupini Generali je podelil nagrado za »integriran pristop k finančnim in nefinančnim informacijam« in ker je »opredelila pomembne megatrende, na katere naj bi usmerili strateške pobude Skupine, s ciljem, da bi se vključile poslovne enote na vseh trgih in vse poslovne funkcije, predvsem na področju podnebnih sprememb, staranja prebivalstva, pandemije in ekstremih dogodkov«. Poleg tega so poudarili »zavezo Skupine Generali pri spodbujanju krepitve odnosov s strankami tako z znatnim povečanjem premij iz okoljskih produktov, kakor tudi z razvojem digitalnih orodij.«

Lucia Silva, vodja Skupine Generali za trajnostni razvoj in družbeno odgovornost, je povedala: »Nagrada je nadaljnja potrditev, da je smer potovanja Skupine Generali v zadnjih letih, ko smo vključili trajnost v vse poslovne dejavnosti, pravilna. Še naprej želimo biti odgovorni kot zavarovatelj, investitor in delodajalec – ter biti bolj kot kdaj koli prej vseživljenjski partner svojim strankam v zahtevnem okolju, ki se nenehno spreminja. Trajnost je ključni element našega novega strateškega načrta »Vseživljenjski partner 24 – spodbujanje rasti«, saj je cilj Skupine Generali v prihodnjih letih ustvariti skupno vrednost za vse deležnike.«

GENERALI, d. d., ki je v Sloveniji prisotna od leta 1997, je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2020 presegel 70,7 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 65,9 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi ter Rusiji Skupina deluje preko svoje regionalne pisarne v Pragi. V 13 državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Ob zavezi k trajnostnemu delovanju, je Generalijeva ambicija postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni distribucijski mreži.