Princ Andrew Svet24.si

Princ Andrew le še sprehajalec psov?

maxresdefault Svet24.si

FOTO: Najbogatejši vladar ima 7000 luksuznih ...

Peter-Suhel Necenzurirano

Bivši šef Janševega kabineta v treh letih do ...

igor pirkovic bobo Reporter.si

Manipulacija Igorja Pirkoviča v TV Dnevniku: ...

ronaldo 2 Ekipa24.si

Joj, kakšen revež! Prizor osupne, Ronaldo po ...

Soba 311 Odkrito.si

Tu si ne bi upali spati ...

matjaž kek jan oblak Ekipa24.si

V srce! Kek o očitkih, da Slovenci nočejo igrati...

Novice Novo mesto

Skupina Krka v prvem polletju z 11 odstotkov višjim čistim dobičkom

Piše: STA

Čas objave:
29.07.2021 08:45

Skupina Krka je po nerevidiranih podatkih v prvem polletju dosegla prihodke od prodaje v višini 808,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je en odstotek več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je porasel za 11 odstotkov na 177,4 milijona evrov, je danes objavila Krka.

Skupina je imela 200,5 milijona evrov dobička iz poslovanja, kar je sedem odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Zaradi ugodnejših valutnih sprememb so ustvarili neto finančni izid v višini 6,7 milijona evrov, so zapisali v objavi na spletnih straneh Ljubljanske borze, potem ko je rezultate v sredo obravnaval nadzorni svet.

Družba Krka je ustvarila 711,8 milijona evrov prihodkov od prodaje, devet odstotkov manj kot v lanskih prvih šestih mesecih. Čisti dobiček je bil nižji za odstotek, znašal je 154,6 milijona evrov.Nadzorni svet je na predlog predsednika uprave in generalnega direktorja družbe Jožeta Colariča Alešu Rotarju, Vinku Zupančiču in Davidu Bratož podelil nov mandat članov uprave.

"Krka je v tekočem mandatu uprave dosegala odlične rezultate. V novem mandatu in v enaki sestavi bomo Krko še naprej vodili po začrtani poti inovativne generične farmacevtske družbe, ki uresničuje finančne in trajnostne cilje v dobro vseh njenih deležnikov," je dejal Colarič.