Ana Klašnja in Miha Krušič Svet24.si

Anja Klašnja se je razšla z dolgoletnim ...

joe biden cepljenje koronavirus Svet24.si

Biden se je že cepil s tretjim odmerkom

hrvaška policija1 Svet24.si

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

sex actually Odkrito.si

Voditeljica ostala zgrožena, ko ga je slišala ...

ronaldo re Ekipa24.si

Spet ima NOV AVTO! Za Ronaldom se OBRAČAJO VSI, ...

Novice Novo mesto

Skupina Krka v prvem polletju z 11 odstotkov višjim čistim dobičkom

Piše: STA

Čas objave:
29.07.2021 08:45

Skupina Krka je po nerevidiranih podatkih v prvem polletju dosegla prihodke od prodaje v višini 808,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je en odstotek več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je porasel za 11 odstotkov na 177,4 milijona evrov, je danes objavila Krka.

Skupina je imela 200,5 milijona evrov dobička iz poslovanja, kar je sedem odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Zaradi ugodnejših valutnih sprememb so ustvarili neto finančni izid v višini 6,7 milijona evrov, so zapisali v objavi na spletnih straneh Ljubljanske borze, potem ko je rezultate v sredo obravnaval nadzorni svet.

Družba Krka je ustvarila 711,8 milijona evrov prihodkov od prodaje, devet odstotkov manj kot v lanskih prvih šestih mesecih. Čisti dobiček je bil nižji za odstotek, znašal je 154,6 milijona evrov.Nadzorni svet je na predlog predsednika uprave in generalnega direktorja družbe Jožeta Colariča Alešu Rotarju, Vinku Zupančiču in Davidu Bratož podelil nov mandat članov uprave.

"Krka je v tekočem mandatu uprave dosegala odlične rezultate. V novem mandatu in v enaki sestavi bomo Krko še naprej vodili po začrtani poti inovativne generične farmacevtske družbe, ki uresničuje finančne in trajnostne cilje v dobro vseh njenih deležnikov," je dejal Colarič.