Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Slovesnost ob občinskem in državnem prazniku

Piše: R.K.

Čas objave:
27.06.2022 09:08

V četrtek, 23. junija, je v dvorani Kulturnega doma Grosuplje potekala osrednja slovesnost ob občinskem in državnem prazniku dnevu državnosti Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Grosuplje.

Prireditve so se udeležili: župan občine Grosuplje Peter Verlič s soprogo Barbaro Tekavec Verlič, župana občin Ivančna Gorica in Dobrepolje Dušan Strnad in Igor Ahačevčič, olimpionik Miro Cerar, dobitniki priznanj Občine Grosuplje, občinski svetnice in svetniki, predsednice in predsedniki krajevnih skupnosti, vodje uradov občinske uprave, zastopniki zavodov, občanke in občani. Pričetek slovesnega dogodka sta naznanili slovenska in evropska himna, slavnostno jih je nagovoril župan dr. Peter Verlič. Ob praznovanju občinskega praznika so bila podeljena tudi priznanja Občine Grosuplje. Priznanje Občine Grosuplje z bronastim znakom Občine Grosuplje je prejel Janez Kebe, priznanje Občine Grosuplje s srebrnim znakom Občine Grosuplje je prejela Roža Kek, dobitnica priznanja z zlatim znakom Občine Grosuplje je bila Župnija Grosuplje. Tokrat pa so ob občinskem prazniku podelili tudi zahvalne listine za požrtvovalnost v boju proti covid-19. 

občinski-praznik
Občinski in državni praznik
Občina Grosuplje
Praznovanje je dobilo tisto pravo veličino, slovesno, veselo, domoljubno, čustveno polno tudi zaradi vseh nastopajočih: pevki Petra Ceglar in Lara Žgajnar, Moški pevski zbor Šmarje - Sap, Otroška folklorna skupina OŠ Šmarje - Sap, Godalni orkester Glasbene šole Grosuplje in Orkester harmonik Glasbene šole Grosuplje. Prireditev pa je povezovala Tadeja Anžlovar.