phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

Novice Kostanjevica na Krki

Smreka pod gladino Krke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.12.2012 20:12

Člani Potapljaškega društva Krško ter njihovi kolegi iz drugih slovenskih potapljaških društev so pri Kmečkem hramu v Kostanjevici na Krki danes opravili tradicionalni, 13. božično-novoletni večerni potop. Pod rečno gladino so ob nekoliko močnejšem rečnem toku okrasili novoletno jelko in nato nadaljevali z družabnim srečanjem.

Kot je predsednik društva Boško Karabaš povedal za STA, se je v vodo, ki je imela približno osem stopinj Celzija, odpravilo osem potapljačev iz krškega in drugih slovenskih potapljaških društev, vse skupaj pa se je v Kostanjevici na Krki danes zbralo približno petdeset potapljačev.

Zbrali so se predvsem ekološko ozaveščeni ljubitelji podmorja, potapljanja in rek Save ter Krke, z božično-novoletnim potopom pa so tudi zaključili potapljaško sezono. Sicer pa se njihova oprema ne bo dolgo sušila, saj se bodo že januarja pridružili potopu novomeškega kluba in z njim odprli novo, je dodal predsednik.

Pri današnjem potopu so sodelovali tudi potapljači okoliških poklicnih gasilskih enot, ki se skupaj s krškimi kolegi ukvarjajo s športnim potapljanjem. Letos so skupaj opravili usposabljanje za tehnično reševanje iz vode, skupaj pa sodelujejo tudi pri številnih reševalnih akcijah, je dejal.

Krško potapljaško društvo, ki šteje nekaj več kot dobrih 30 članov, vsako leto priredi več taborov in drugih akcij. Potapljajo se tudi na Hrvaškem in se udeležujejo čistilnih akcij drugih potapljaških društev, je še povedal Karabaš.