milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ljubljana

Sneg pobelil državo, nova pošiljka že v nedeljo in ponedeljek

Piše: STA

Čas objave:
23.01.2019 07:56

Po napovedi vremenoslovcev bo snežna odeja do danes dopoldne prekrila vso državo. Popoldne bo sneženje sicer prenehalo, temperature pa bodo še naprej vztrajale okoli ledišča ali pod njim. Snežne padavine v prometu tokrat predvidoma ne bodo povzročale preglavic.

Nova snežna odeja je tanka, saj je po državi zapadlo le nekaj, večinoma do sedem centimetrov snega. Na Letališču Cerklje ob Krki so ob 7. uri po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) namerili sedem centimetrov novozapadlega snega, v Črnomlju šest. 

V osrednji Sloveniji bo po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) do dopoldneva zapadlo od 10 do 15 centimetrov novega snega, drugod pa je pričakovati do 10 centimetrov debelo snežno odejo. Popoldne bodo padavine postopoma prenehale, na Obali pa bo sneg prešel v dež.

Sneženje po napovedih Darsa tokrat ne bo povzročalo večjih preglavic v prometu. Ko je napovedal vodja tehnične službe Andrej Sever, so sicer uslužbenci v pripravljenosti, a naj bi po napovedi vremenoslovcev zapadla tako skromna količina snega, da jo bodo lahko odpravili zgolj s posipanjem cest. S tem bodo začeli v zgodnjih jutranjih urah, še pred prometno konico.

V notranjosti države, kjer so temperature pod ničlo, je sneg po podatkih Arsa suh, po nižinah Primorske pa je predvsem južen.

Ponekod po državi se novozapadli sneg tudi oprijema cestišč, na delu so plužne in posipne službe, zaradi česar je promet ponekod upočasnjen. Večjih nevšečnosti zaradi novih snežink po podatkih prometno-informacijskega centra ni.

Zaradi zimskih razmer je na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič, Godovič-Idrija in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina promet prepovedan za priklopnike in polpriklopnike. Tudi cesta čez prelaz Vršič je zaprta, piše na spletni strani prometno-informacijskega centra.

Občasno rahlo sneženje se bo po napovedih Arsa pojavljalo še danes čez dan, tudi v četrtek bo padla izjemoma še kakšna snežinka. Naletavanje snega je pričakovati predvsem v vzhodnih krajih, kakšne večje obogatitve snežne odeje pa vremenoslovci ne pričakujejo. Današnje najvišje dnevne temperature bodo sicer od -4 do -1, na Primorskem do 4 stopinje Celzija.

Tokratno sneženje pa po besedah dežurnega meteorologa Braneta Gregorčiča ne bo edino v tem mesecu, saj lahko novo pošiljko pričakujemo že v nedeljo in ponedeljek. Konec tedna bo sicer suh, v drugi polovici nedelje pa se bodo po napovedih Arsa spet začele pojavljati padavine, v notranjosti države večinoma sneg. Padavine se bodo okrepile v noči na ponedeljek.