Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Črnomelj

Sneg povzročil največ težav na cestah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.01.2016 07:22

Sneženje, ki je včeraj zajelo južno, osrednjo in zahodno Slovenijo je povzročilo nekaj težav v prometu.

(slika je simbolična)

Največ dela so imeli tako vzdrževalci cest. Kot je povedal direktor novomeškega podjetja CGP CP Tone Hrastar je bilo na delu približno 200 plužnih in posipnih enot na celotnem območju. Največ dela so imeli na omočju kočevskega, Bele krajine, delno Novega mesta in Posavja. Porabili so kar nekaj posipnih materialov, a jih imajo na zalogi še dovolj.

Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto obravavali 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, v eni pa se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Kot je povedal vodja Oddelka za cestni promet na PU Novo mesto Željko Zrilič sta bila najpogostejša vzroka nesreč neprilagojena hitrost glede na vremenske razmere in stanje vozišča ter neustrezna varnostna razdalja. "V enem primeru je bila v nesreči udeležena peška, v treh vozniki tovornih vozil, v ostalih pa vozniki osebnih vozil", je še povedal Zrilič.

Po poročanju republiške Uprave za zaščito in reševanje se je okoli 5. ure zjutraj na cesto Stari trg ob Kolpi - Kot ob Kolpi pod težo snega vdalo drevo, zaradi česar je bila cesta zaprta za ves promet. Dežurni upravljavec cest je drevo razžagal in odstranil.  V naselju Damelj je okoli pol desete ure dopoldne telefonski kabel zaradi teže snega obvisel nad cesto in oviral promet. Zaradi zdrsa osebnega vozila pa so okoli pol osme ure zjutraj posredovali tudi gasilci PGE Krško, in sicer v Dobravi pri Brežicah, ko je osbno vozilo zapeljalo s ceste. Kot so še zapisali, v nesreči poškodovanih ni bilo.

Tone Hrastar, direktor novomeškega podjetja CGP CP


Željko Zrilič, vodja Oddelka za cestni promet na PU Novo mesto