polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Novice Novo mesto

Snežna odeja se bo še debelila

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.02.2013 14:10

Snežna pošiljka je bila znova obilna. Z najdebelejšo novozapadlo snežno odejo se lahko pohvalijo v hribovitem predelu zahodne Slovenije, na jugovzhodu je zapadlo od 15 do 20 cm, na Kočevskem pa tudi do 30 cm.

Z najdebelejšo snežno odejo, ki je se je v zadnjih 24 urah dvignila od 50 do 70 centimetrov se lahko pohvalijo v hribovitem predelu zahodne Slovenije. V osrednji Sloveniji se višina od 15 do 35 centimetrov, na jugovzhodu od 15 do 25 centimetrov, ponekod na Kočevskem, pa tudi z do 30 centimetrov novozapadlega snega.

Seveda pa imamo danes le kratkotrajen predah, saj se nam že ponoči obeta nova snežna pošiljka. Dežurni prognostik z Agencije za okolje, Brane Gregorčič je povedal, da se bo že ponoči od vzhoda spet začele pojavljati padavine, snežilo pa bo vse do četrtka. Na Dolenjskem lahko tako od danes zvečer pa do četrtka sredi dneva zapade od 10 do 20 centimetrov novega snega.


Obilno sneženje, ki je ponoči znova zajelo Slovenijo je na ceste znova pognalo tudi plužne in posipne skupine, ki so z delom začele v zgodnjih jutranjih urah. Tako je bilo na cestah vseh 240 plužnih in posipnih enot novomeškega CGP-ja je povedal direktor vzdrževanja cest, Tone Hrastar in dodal, da so na novo pošiljko tudi že pripravljeni.

Brane Gregorčič, Agencija za okolje


Tone Hrastar, direktor vzdrževanja cest pri CGP NM