Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Sobota v več krajih v znamenju čistilnih akcij

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.03.2021 07:00

V številnih krajih po državi bodo danes smeti romale tja, kamor sodijo, v koše za odpadke. Zvrstile se bodo namreč čistilne akcije.

V krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto se bo odvila tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko. K sodelovanju v čistilni akciji Mestna občina vabi vse občane in občanke, z namenom, da tudi letos s skupnimi močmi poskrbimo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti. Več podrobnosti najdete tukaj.

Na območju občin Kočevje in Kostel bo organizirana čistilna akcija, ki bo združila do 1000 prostovoljcev. Ti bodo na ta dan in tudi v tednu pred in po organizirani akciji pristopili k odstranjevanju odpadkov predvsem iz obcestnega sveta. Po vaseh bodo vzpostavljena zbirna mesta, kjer bodo prostovoljci prejeli potrebne vrečke in rokavice. Komunala Kočevje bo poskrbela za odvoz zbranih odpadkov v zbirni center. Več o akciji smo pisali tukaj

Lisca je biser Posavja, ki je vse bolj priljubljena pohodniška in izletniška točka. Vse od lanskega marca, ko je bila prvič razglašena epidemija, pa je Lisca postala tudi zelo priljubljen prostor za prostočasne aktivnosti, gibanje na prostem in nekakšno zatočišče za prebivalce naše občine, regije in širšega območja. Povečan obisk je tako na poteh kot tudi pod vrhom Lisce pustil sledi v obliki najrazličnejših odpadkov. Zato danes pripravljajo akcijo "Očistimo Lisco", čistilci se po prevzemu vreč za smeti na Lisco odpravite individualno, zbrane smeti pa boste lahko odložili na za to pripravljenih zbirnih mestih. Vse tudi prosijo, da dosledno upoštevate vse zaščitne ukrepe. Še namig: Za vse čistilce bo ekipa Tončkovega doma skuhala in brezplačno postregla bograč. 

Na čistilno akcijo danes vabijo tudi v Radečah, od koder sporočajo še, da bo v primeru dežja akcija prestavljena na soboto, 10. aprila.  Vse udeležence prosijo, da upoštevajo priporočila NIJZ in spoštujejo ukrepe za omejitev širjenja koronavirusa.

Ste se tudi vi odločili za čiščenje okolice, soseske ...? Pišite nam na novice@radiokrka.si