mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Sobotno jutro se je pričelo s prometno nesrečo v Šentrupertu

Piše: R.K.

Čas objave:
04.09.2021 09:22

Ob 8. uri in 15 minut je pred naseljem Prelesje, občina Šentrupert, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trebnje in Šentrupert so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in usmerjali promet. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Trebnje so na kraju oskrbeli eno osebo in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Malo pred enajsto uro pa se je pri naselju Močvirje v občini Škocjan, pri delu v gozdu poškodovala občanka. Reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto so jo na kraju oskrbeli in predali v nadaljnjo oskrbo dežurni ekipi Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik. Helikopter Slovenske vojske jo je prepeljal v Univerzitetni klinični center Ljubljana. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 17.41 sta v naselju Vrh pri Fari, v občini Kostel, na regionalni cesti trčila osebno vozilo in motorno kolo. Motorist je pri tem utrpel hujšo poškodbo noge. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva  Kočevje in Vas - Fara so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu motoristu, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Poleg reševalcev Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kočevje je posredoval tudi helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik. Motorista so oskrbeli in s helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

Nekaj minut pred pol deveto zvečer pa se je v Stražnjem Vrhu v občini Črnomelj kadilo iz motornega dela osebnega vozila. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj so s termovizijsko kamero pregledali vozilo. Na srečo avto ni zagorel.