denar, bankovec, 500 Svet24.si

V Sloveniji na pozabljenih računih 19 milijonov ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

samsung-galaxy-z-flip3-5g, maja-ferme Njena.si

Popolno darilo za vsako torbico – je majhen, ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Novice Ljubljana

Sodišče potrdilo prisilno poravnavo Livarja

Piše: STA

Čas objave:
18.10.2021 18:22

Okrožno sodišče v Ljubljani je potrdilo prisilno poravnavo največje slovenske livarske družbe Livar, potem ko je večina upnikov pristala na 30-odstotno poplačilo terjatev. Priznanih jih je bilo za okoli 9,3 milijona evrov, po potrjeni prisilni poravnavi bo v prihodnjih šestih letih poplačanih približno 2,78 milijona evrov.

Postopek prisilne poravnave je ljubljansko okrožno sodišče začelo januarja lani na predlog upnikov Alpha Credit Solutions in ECP Tactical Opportunities. Za upravitelja je imenovalo Leona Benigarja Tošiča.

Kot izhaja iz današnje objave na Ajpesu, je predlagano prisilno poravnavo potrdilo 82 odstotkov upnikov z glasovalnimi pravicami. Rok za izplačilo upnikov je šest let po pravnomočno potrjeni prisilni poravnavi.Kot so v letnem poročilu zapisali v družbi, je za predlog prisilne poravnave glasovalo skupno 45 upnikov, ki predstavljajo 81,8 odstotka vseh glasovalnih pravic, medtem ko je proti predlogu glasoval le en upnik. Poleg tega se je 14 upnikov odločilo za prenos svojih terjatev v skupni višini 5,1 milijona evrov na dolžnika, kar predstavlja okoli petino celotnega dolga družbe. Ti upniki bodo ob pravnomočni potrditvi prisilne poravnave postali novi delničarji družbe.

Livar je sicer lani dosegel 42,4 milijona evrov prihodkov od prodaje. S tem je bila ciljna raven glede na načrt finančnega prestrukturiranja presežena za štiri odstotke, za preteklim letom pa so zaostali za 15 odstotkov.