x factor, simon cowell Svet24.si

Se X Factor poslavlja?

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

06-tele-demet-nosilna Njena.si

Demet Özdemir zanikala govorice o nosečnosti

skupina taktiki (2) Njena.si

Gregor Čeglaj ujet s to lepotičko

Novice Ribnica

Sofinancirali bodo ravnanje z azbestnimi odpadki

Piše: Občina Ribnica

Čas objave:
28.04.2020 18:12

18. aprila je začel veljati Pravilnik o sofinanciranju ravnanja z azbestnimi odpadki v Občini Ribnica, ki določa način in pogoje ter postopek za dodeljevanje proračunskih sredstev za odstranjevanje azbestne kritine s stanovanjskih, kmetijskih in drugih privatnih gospodarskih objektov na območju ribniške občine.

Upravičenci do prejema proračunskih sredstev po tem pravilniku so občani – fizične osebe, ki imajo stalno prebivališče v občini Ribnica in so lastniki oziroma solastniki stanovanjskih, kmetijskih in drugih privatnih gospodarskih objektov ali stanovanjskih enot. Objekti morajo biti locirani na območju občine Ribnica ter namenjeni stanovanjski rabi (stanovanjski objekti, garaže, drvarnice), kmetijski in drugi privatni gospodarski rabi.

Investitorji in izvajalci del morajo pri ravnanju z azbestnimi odpadki izvajati predpisane ukrepe s področja varstva okolja in varstva pri delu. Občina bo v začetku maja objavila javni razpis in prosilcem oz. upravičencem poravnala stroške oddaje odpadne azbestne kritine pooblaščenemu prevzemniku v višini 85 % stroškov odlaganja iz namenske proračunske postavke. Občina je za omenjeno sofinanciranje namenila 10.000 evrov.