reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško

V Krškem bodo sofinancirali kanalizacijske priključke in male čistilne naprave

Piše: L.P.

Čas objave:
04.04.2019 10:15

Občina Krško je objavila javni razpis za sofinanciranje individualnih hišnih kanalizacijskih priključkov in malih čistilnih naprav za komunale odpadne vode (MKČN) v občini Krško za letošnje leto. Maksimalna višina upravičenih stroškov za posamezni stanovanjski objekt znaša 2.400 evrov z DDV, upravičenci pa lahko z naslednjim tednom že oddajo vloge na sedežu Centra za podjetništvo in turizem (CPT) Krško.

Upravičenci do povračila upravičenih stroškov investicije so fizične osebe, lastniki individualnih stanovanjskih hiš s stalnim
prebivališčem v občini Krško in društva s sedežem v občini Krško, ki delujejo v javnem interesu. Maksimalna višina upravičenih
stroškov za posamezni stanovanjski objekt znaša 2.400 evrov z DDV. Delež sofinanciranja je od 70 % do 95 % upravičenih stroškov, ki so nastali od 1. 1. 2016 do oddaje vloge.

Kandidati lahko vloge z vsemi zahtevanimi obrazci in prilogami pričnejo vlagati od ponedeljka, 8. aprila 2019, na sedežu Centra za
podjetništvo in turizem Krško, CKŽ 46. Komisijsko odpiranje in obravnava vlog bo potekala enkrat mesečno, razen v avgustu in decembru. V primeru, da bo prispelo več vlog, kot je na voljo razpoložljivih sredstev, bodo imele prednost: 

1. Za individualne hišne kanalizacijske priključke: vloge s potrdilom o plačanem računu opravljene storitve starejšega datuma.
2. Za male čistilne naprave: vloge s priloženim potrdilom, da se je vlagatelj udeležil delavnice o učinkovitem čiščenju komunalnih    odpadnih voda v individualnih MKČN, organiziranih v sklopu projekta Varuj vodo.