Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Novo mesto

Sofinanciranje kastracij mačkov in sterilizacij mačk

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.09.2015 09:55

Društvo za zaščito živali Novo mesto bo z ugodno akcijo poskrbelo za sterilizacijo oziroma kastracijo mačk novomeških občanov, ki jim poseg predstavlja (pre)velik strošek.

Vsak skrbnik ali lastnik muce ve, kako pomembno je, da so muce sterilizirane in mačkoni kastrirani in kako dobro je, da so brez skrbi glede nezaželenih mladičev. Posebej še, če se le ti prosto gibljejo po naših naseljih.

Na Društvo za zaščito živali Novo mesto se je tako do sedaj obrnilo že veliko občanov za finančno pomoč pri veterinarskih storitvah. Zato so se letos odločili za plodno sodelovanje z Mestno občino Novo mesto in lokalnim veterinarjem, ki jim je ponudil tudi ugodno ceno za storitev. Tako bodo sredstva, ki so jih na Društvu dobili s strani novomeške občine porabili za sponzoriranje sterilizacij in kastracij mačk novomeških občanov.

"Zaradi zelo ugodne cene bo občan (lastnik muce ali več muc) plačal samo polovico sterilizacije, ostalo polovico plača preko našega društva v bistvu Mestna občina Novo mesto (21 ali 16 eur)," so sporočili iz društva.

Kako pridete do sponzorirane storitve:
- biti morate občan Novega mesta in skrbeti za eno ali več muc
- na označenih mestih (plakat) boste dvignili NAPOTNICO, ki so oštevilčene in za vsako muco si morate priboriti eno napotnico
- napotnice so na voljo v trgovinah za oskrbo malih živali v Mercator centru Bršljin (TUKANO), BTC-ju (MR.PET), trgovskem centru Spar v Žabji vasi (PET PLANET) in v Q-landiji (ZOOTIC)

- na napotnici je navedena telefonska številka, na kateri se naročite na zgoraj omenjeno veterinarsko storitev
- tisti dan, ko boste dobili termin posega, boste v ambulanto prinesli teščo muco in za ta dan si morate priskrbeti transporter za muce, v kolikor ga še nimate
- po posegu boste plačali svojo polovico storitve – za muco 21 eur in za mačkona 16 eur in odnesli muco domov
- vse dodatne želje in storitve glede veterinarskih storitev plačate po veljavnem ceniku, akcijska cena velja izključno za sterilizacijo ali kastracijo

"Na voljo imamo omejeno količino denarja, zato predlagam, da si napotnice čimprej zagotovite v trgovinah za male živali," še pravijo v društvu in dodajajo, da bo akcija potekala od ponedeljka naprej oziroma do porabe sredstev.

Vse dodatne informacije in vprašanja boste dobili pri članih Društva za zaščito živali na telefonskih številkah 041 233 248, 031 772 704 ali elektronskem naslovu: info@dzzz-nm.si

"Udeležite se te enkratne akcije - poskrbite za svoje muce, to je naložba v njihovo zdravje in v naše zadovoljstvo," zaključujejo v društvu.