oba Svet24.si

Sodnik ji je ukazal, da album svojih golih ...

maxresdefault Svet24.si

Najbogatejši vladar ima 7000 luksuznih ...

Peter-Suhel Necenzurirano

Bivši šef Janševega kabineta v treh letih do ...

igor pirkovic bobo Reporter.si

Manipulacija Igorja Pirkoviča v TV Dnevniku: ...

Šeško Ekipa24.si

Saj ne boste verjeli! Slovenci pristali na ...

Soba 311 Odkrito.si

Tu si ne bi upali spati ...

matjaž kek jan oblak Ekipa24.si

V srce! Kek o očitkih, da Slovenci nočejo igrati...

Novice Metlika

Sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk in psov v Metliki

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
24.07.2021 07:00

Občina Metlika se že več let srečuje s problematiko zapuščenih in prostoživečih živali, zato želijo pričeti s projektom sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačk in psov v lasti občanov.

Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje veterinarskih posegov izkoristijo do 30. novembra oziroma do porabe sredstev pri izbranima izvajalcema veterinarskih storitev v Beli krajini, in sicer sta to Belokranjska veterinarska služba na Ločki cesti  in Veterinarska ambulanta na Zadružni cesti.  Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev za največ dve (2) živali.

Preprečevanje rojstev neželenih živali je za lastnike obveza, ki izhaja iz določb 11. člena Zakona za zaščito živali, usmrtitev ali namerna zapustitev živali pa je kazniva. Sterilizacija in kastracija mačk in psov je bistvenega pomena za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja in rojevanja novih mladičev. Na ta način se preprečujejo izbruhi različnih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja živali.

Cena posega za posamezno žival vključuje individualno obravnavo vsake posamezne živali, kompleten klinični pregled pred posegom, anestezijski protokol, toaleto sluhovodov, antiparazitno terapijo.

Za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk in psov morajo lastniki izpolnjevati pogoj stalnega in tudi dejanskega prebivališča v občini Metlika. Poseg sterilizacije ali kastracije živali po tem pozivu je sofinanciran v višini 30 evrov za mačke oziroma 50 evrov za pse.

Skupni znesek razpisanih sredstev znaša 2.500 evrov, akcija pa je odprta do porabe sredstev oziroma do 30. novembra letos.  Obveznosti med izvajalcema in Občino Metlika se bodo uredile s pogodbo. Vsi uporabniki boste v veterinarski ambulanti izpolnili obrazec, ki jih bo izvajalec dostavil Občini Metlika.