tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mirna

Soglasno za igrišča

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2013 09:31

Mirnski svetniki so sprejeli dokument za prvo fazo športnega parka. Če bo občina uspešna na razpisu, bo še letos dobila teniško in otroško igrišče ter prenovljeno košarkarsko igrišče.

(foto: LAPEGO)
Potem, ko je občina uspela na razpisu Fundacije za šport, ki je sofinacirala 8-metrsko smučarsko skakalnico pri osnovni šoli, in pridobila evropski in državni denar za ureditev trim steze od Mirne do Gorenje vasi, zdaj upa še na uspeh na razpisu ministrstva za kmetijstvo, ukrep 322.

„Vsekakor niso prioriteta občine samo športne površine, prioriteta je vodovod, poslovno-industrijska cona. Ker pa je Mirna športno aktivna, smo v preteklosti pogrešali urejenost teh površin. Občina Mirna želi to površino, ki jo imamo na razpolago, ki jo imamo pred vrati, samo primerno uredit. Ker pa so vsi športni objekti v neposredni bližini osnovne šole, pa zagotavljajo tudi športno vzgojo samih osnovnošolcev,“ je povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.


Prva faza športnega parka med osnovno šolo in domom Partizan, pod državno cesto Mirna-Gabrovka, ureja teniško in otroško igrišče z igrali, predvideva pa tudi preplastitev košarkarskega igrišča pri osnovni šoli. Ocenjena vrednost naložbe je 80 tisoč evrov, pri čemer občina upa, da bi polovico denarja dobila na razpisu, ki se zapre 15. februarja, in projekt uresničila do jeseni, če ne bo zapletov pri razpisu za izbor izvajalca del.

Občinski svet je včeraj v odbor za okolje in prostor soglasno imenoval Franca Jevnikarja, v svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Mirna pa je kot predstavnike lokalne skupnosti imenoval Janeza Bračka, Mileno Drčar in Stanka Tomšiča.

župan Občine Mirna Dušan Skerbiš