Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevje, Ljubljana

Šolarji znova v klopi, tudi v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.01.2013 06:23

Okrog 140 srednješolcev v Kočevju se v šolo vrača na nadomestne lokacije. Požar, ki je v času počitnic zajel njihovo srednjo šolo, je namreč povzročil za okoli 1,5 milijona evrov škode in tako poškodoval objekt, da v njem nekaj časa pouk ne bo mogoč.

Po novem letu bo v šolske klopi že danes znova sedlo več kot 161.000 osnovnošolcev in 78.000 dijakov. Božično-novoletne počitnice so trajale dober teden. V tem času so se učenci in dijaki lahko udeleževali prireditev in delavnic po vsej državi, izkoristili pa so lahko tudi priložnost za preživljanje več časa v družinskem krogu.

V Kočevju pouk na  treh lokacijah

Kot je pojasnil kočevski župan Vladimir Prebilič, bodo objekt najverjetneje znova lahko začeli uporabljati šele s prihodnjim šolskim letom. Za srednješolce bodo tako zdaj pouk organizirali na treh lokacijah. Za dopoldanski čas bodo najeli prostore Ljudske univerze v Kočevju, ki ima večino svojih aktivnosti načrtovanih v popoldanskem času. Del pouka bo potekal tudi v stavbi kočevske gimnazije, eno učilnico pa bodo pridobili v kočevski knjižnici. Šolo si bo danes ogledal minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk.

Pred zaključkom letošnjega šolskega leta bodo šolarji imeli še prost teden v času zimskih počitnic, zatem pa jih čakajo še prvomajske počitnice. Zimske počitnice bodo znova v dveh delih, in sicer izmenično po območjih statističnih regij. Najprej bodo imeli počitnice šolarji iz vzhodne statistične regije, nato še tisti z zahoda države.