materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

ursa bogataj sprejem 2 Njena.si

Olimpijska prvakinja Urša Bogataj bo postala ...

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Novice Ljubljana

Šolske obveznosti za letos se končujejo

Piše: STA

Čas objave:
24.12.2021 08:29

Šolarji bodo danes opravili še zadnje šolske obveznosti v tem letu. Jutri se namreč zanje začenjajo božično-novoletne počitnice, na katerih bodo uživali devet dni. K pouku se bodo znova vrnili v ponedeljek, 3. januarja. Počitniške dni si bodo lahko popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi ob upoštevanju protikoronskih ukrepov.

Večina šol bo sicer s proslavo zaznamovala dan samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra.

Veliko lepih želja v prihajajočih praznikih, da jih preživijo v miru in v krogu svojih najbližjih je učencem, dijakom in ostalim v izobraževanju zaželela tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. V novoletni poslanici je izpostavila pomen sodelovanja, razumevanja in ponosa nad doseženimi uspehi.

Tudi tokratne počitnice zaznamuje covid-19, zaradi česar bodo okrnjeni številni dogodki. Kljub temu bodo mladim na voljo vsaj nekateri. 

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času "krompirjevih" počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še enotedenske zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice.