golob jansa xx Svet24.si

Takšen je odziv Roberta Goloba na nagajanje SDS

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

Tatjana Mihelj Odkrito.si

Za koga boste navijali na MMS? To so letošnji ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Ljubljana

Šolske obveznosti za letos se končujejo

Piše: STA

Čas objave:
24.12.2021 08:29

Šolarji bodo danes opravili še zadnje šolske obveznosti v tem letu. Jutri se namreč zanje začenjajo božično-novoletne počitnice, na katerih bodo uživali devet dni. K pouku se bodo znova vrnili v ponedeljek, 3. januarja. Počitniške dni si bodo lahko popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi ob upoštevanju protikoronskih ukrepov.

Večina šol bo sicer s proslavo zaznamovala dan samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra.

Veliko lepih želja v prihajajočih praznikih, da jih preživijo v miru in v krogu svojih najbližjih je učencem, dijakom in ostalim v izobraževanju zaželela tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. V novoletni poslanici je izpostavila pomen sodelovanja, razumevanja in ponosa nad doseženimi uspehi.

Tudi tokratne počitnice zaznamuje covid-19, zaradi česar bodo okrnjeni številni dogodki. Kljub temu bodo mladim na voljo vsaj nekateri. 

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času "krompirjevih" počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še enotedenske zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice.