Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ljubljana

Šolske obveznosti za letos se končujejo

Piše: STA

Čas objave:
24.12.2021 08:29

Šolarji bodo danes opravili še zadnje šolske obveznosti v tem letu. Jutri se namreč zanje začenjajo božično-novoletne počitnice, na katerih bodo uživali devet dni. K pouku se bodo znova vrnili v ponedeljek, 3. januarja. Počitniške dni si bodo lahko popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi ob upoštevanju protikoronskih ukrepov.

Večina šol bo sicer s proslavo zaznamovala dan samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra.

Veliko lepih želja v prihajajočih praznikih, da jih preživijo v miru in v krogu svojih najbližjih je učencem, dijakom in ostalim v izobraževanju zaželela tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. V novoletni poslanici je izpostavila pomen sodelovanja, razumevanja in ponosa nad doseženimi uspehi.

Tudi tokratne počitnice zaznamuje covid-19, zaradi česar bodo okrnjeni številni dogodki. Kljub temu bodo mladim na voljo vsaj nekateri. 

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času "krompirjevih" počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še enotedenske zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice.