Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

kaja casar mm Ekipa24.si

Bi jo prepoznali?! Vroča slovenska nogometna ...

Sanjski moški Njena.si

Evo Luno napadli, ker je očrnila Arijanno

riera 4 Ekipa24.si

Riere na tekmi z neugodnimi Celjani ne bo! Vodilna...

Novice

Sončen Igraj se v mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2022 11:21

Včeraj je bilo v na parkirišču pred Črnomaljskim gradom pestro. Dogodek Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila, ki je v občini potekal v sklopu Evropskega tedna mobilnosti se je začel že zjutraj s telovadbo in nadaljeval popoldne z rokodelskimi stojnicami lokalnih ponudnikov, animacijami za otroke in glasbenim koncertom skupine Dixie Shock Band.

Obiskovalce je pozdravil župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, ki je izpostavil pomembnost trajnostne mobilnosti, saj prinaša manj onesnaževanja in plinov v okolju, ter povabil k uporabi trajnostnih načinov mobilnosti kot je hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza in podobno.

Obiskovalci so si imeli možnosti ogledati fotografsko razstavo na temo trajnostne mobilnosti, preizkusiti na kolesarskem poligonu, pregledati izpravnost svojih koles, opraviti tečaj varne vožnje s kolesi po mestu in obvoznici, spoznati mobilno policijsko postajo ter nakupovati na stojnicah lokalnih ponudnikov. Veliko aktivnosti je bilo namenjenih tudi otrokom, ki so lahko prisluhnili Kamišibaj predstavi, ustvarjali in se tudi sami pomerili v kolesarskih spretnostih. Celoten dogodek je popestrila izvirna dixieland jazz glasba skupine Dixie Shock Band.