podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško

Speedway vikend in nakup pod zvezdami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.04.2016 15:43

Tudi ob letošnji Speedway Grand Prix dirki v Krškem, kot enem večjih športnih dogodkov, bo občina Krško v soorganizaciji s Centrom za podjetništvo in turizem Krško ter v sodelovanju z lokalnimi ponudniki in različnimi društvi dogajanje v mestu popestrila z dogodkom Nakup pod zvezdami v starem mestnem jedru.

V petek, 29. aprila, bo staro mestno jedro po 18. uri zaživelo, obiskovalci pa bodo lahko izbirali med pestro kulinarično ponudbo in popusti domačih ponudnikov, poskrbljeno pa bo tudi za pester spremljevalni program za vse generacije.

Kot je uvodoma na današnji novinarski konferenci poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko, so tovrstni dogodki, ki jih v sodelovanju z različnimi organizacijami in društvi organizirajo skozi vse leto, ena od oblik oživljanja starega mestnega jedra Krškega, hkrati pa dodatna možnost zabave za vse ljubitelje spidveja, ki ta konec tedna pridejo v Krško. Sicer pa si Občina Krško pri oživljanju starega mestnega jedra prizadeva tudi s sofinanciranjem obnov objektov, tako so v lanskem letu namenili 30.000 evrov, počrpanih pa je bilo nekaj manj kot 27.000 evrov. Tudi najemnine za poslovne prostore so lahko do 50 % znižane. Ker so zaenkrat ti prostori večinoma zasedeni, občina že načrtuje 10 do 15 novih poslovnih prostorov na CKŽ 44, namenjenih predvsem za start-up podjetja.

29. aprila pestro dogajanje na treh prizoriščih
Tako kot lansko jesen bo tudi letošnji Nakup pod zvezdami od 18. ure dalje, po uradnem speedway treningu na stadionu Matije Gubca, na Cesti krških žrtev v starem mestnem jedru Krškega ponujal pestro in ugodno ponudbo lokalnih trgovcev in gostincev, raznoliko kulinarično ponudbo in kuhinjo na prostem, kulinarične delavnice, obiskovalci bodo lahko uživali v kozmetičnem in frizerskem kotičku…, je poudarila Ksenja Kragl s Centra za podjetništvo in turizem Krško. Na treh različnih prizoriščih bodo po besedah Janje Jordan z Občine Krško poskrbeli za zabavo za različne generacije. Na prvem pri mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice bo v organizaciji Big banda Krško potekal mednarodni dan jazza ali International jazz day z Mladinskim Big bandom Posavje, Big bandom Zagorje in Big bandom Krško ter Towel of Shower. Na ulici pri mestnem parku bodo stari Krčani, Rajhenburška gospoda in trapisti ter člani DKD Svoboda Senovo poskrbeli za skok v zgodovino občine Krško in Krškega. Svoja vrata bo ta večer odprla tudi Valvasorjeva knjižnica Krško s svojo speedway zbirko. Pri Mestnem muzeju Krško bodo najmlajše pričakali in zabavali Kekec, Bedanec in Pehta, tisti najbolj pogumni pa se bodo lahko preizkusili na Mini Planici, ki jo bo v Krško pripeljal nekdanji smučarski skakalec Franci Petek. Za sceno in ugodno počutje na ulici bodo tudi letos poskrbele članice društva Prostor vmes.

Novost – nagradna igra
Obiskovalce na nakupe pod zvezdami vabijo k sodelovanju v nagradni igri. Vsak obiskovalce bo, kot je pojasnila Ksenja Kragl, v vstopu v staro mestno jedro pri Hiši narave ali na Hočevarjevem trgu prejel letak, s katerim bo pri posameznih ponudnikih zbiral podpise ali žige. Z zbranimi žigi bo lahko vsak sodeloval v nagradni igri, ki se bo zaključila z žrebanjem nagrad lokalnih ponudnikov ob koncu dogodka na osrednjem prizorišču pri mestnem parku.

Sicer pa so v času speedway vikenda za obiskovalce na voljo različni paketi in turistični programi, ki poleg dogodkov vključujejo tudi ostale zanimivosti občine Krško. Za adrenalinske navdušence vabi Raceland, na ogled je Svet energije, podeželje ponuja pohode in ugodne namestitve.
Več na www.visitkrsko.com/