ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

mačke, mačka Odkrito.si

Končno! Znanstveniki so potrdili, da so vse ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice Ljubljana

Spet kilometrske kolone na mejnih prehodih s Hrvaško

Piše: STA

Čas objave:
30.07.2021 12:47

Vrhunec turistične sezone je tudi danes prinesel gnečo na slovenskih cestah in mejnih prehodih. Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri izstopu iz Slovenije ponekod čakajo več kot dve uri, poroča prometnoinformacijski center.

Trikilometrski zastoj je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Dva kilometra dolg zastoj je nastal na gorenjski avtocesti proti Avstriji pred predorom Karavanke, na prometno-informacijskem centru za Kranjsko Goro voznikom priporočajo že izvoz Jesenice vzhod. Na avstrijski strani proti Sloveniji pa je zastoj dolg deset kilometrov, predor občasno zapirajo.

Na primorski avtocesti med viaduktom Verd in Brezovico proti proti Ljubljani je zastoj na posameznih odsekih. Gneča je tudi na štajerski avtocesti med priključkom Dramlje in počivališčem Zima proti Ljubljani, na cesti pred mejnima prehodoma Starod in Jelšane proti Hrvaški ter na cesti Lesce-Bled.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra več kot dve uri vozniki za izstop iz države čakajo na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje, Jelšane in Starod, na Dragonji pa uro do dve. Čakalna doba je ponekod tudi pri vstopu v Slovenijo, in sicer na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Starod. Na teh prehodih vozniki čakajo do eno uro. Zastoji so tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Vinica, Metlika, Slovenska vas, Zgornji Leskovec Zavrč in Petišovci.