otrok, otroci, osnovna-šola, škofja-loka, koronavirus, šolska-pot Svet24.si

Starši naj ne pozabijo obvestiti delodajalca, ...

kuder (2) Svet24.si

Kaj storiš, ko izveš, da oče, ki ga imaš, ni ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

20180217-00841525 Reporter.si

Janez Janša in Jelka Godec se lahko skrijeta v ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler je tukaj našla svoj mir

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Ljubljana

Spet kilometrske kolone na mejnih prehodih s Hrvaško

Piše: STA

Čas objave:
30.07.2021 12:47

Vrhunec turistične sezone je tudi danes prinesel gnečo na slovenskih cestah in mejnih prehodih. Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri izstopu iz Slovenije ponekod čakajo več kot dve uri, poroča prometnoinformacijski center.

Trikilometrski zastoj je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Dva kilometra dolg zastoj je nastal na gorenjski avtocesti proti Avstriji pred predorom Karavanke, na prometno-informacijskem centru za Kranjsko Goro voznikom priporočajo že izvoz Jesenice vzhod. Na avstrijski strani proti Sloveniji pa je zastoj dolg deset kilometrov, predor občasno zapirajo.

Na primorski avtocesti med viaduktom Verd in Brezovico proti proti Ljubljani je zastoj na posameznih odsekih. Gneča je tudi na štajerski avtocesti med priključkom Dramlje in počivališčem Zima proti Ljubljani, na cesti pred mejnima prehodoma Starod in Jelšane proti Hrvaški ter na cesti Lesce-Bled.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra več kot dve uri vozniki za izstop iz države čakajo na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje, Jelšane in Starod, na Dragonji pa uro do dve. Čakalna doba je ponekod tudi pri vstopu v Slovenijo, in sicer na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Starod. Na teh prehodih vozniki čakajo do eno uro. Zastoji so tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Vinica, Metlika, Slovenska vas, Zgornji Leskovec Zavrč in Petišovci.