mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Spomin na žrtve prometnih nesreč

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2022 10:24

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč obeležujemo tretjo nedeljo v novembru od leta 2007. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Tudi v Krškem, na Trgu Matije Gubca, so se v organizaciji Mestne občine Krško in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, s prižigom sveč spomnili vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah.

Akcija Desetletje za večjo varnost v prometu 2021-2030 ima slogan SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO in UKREPAJMO. V letošnjem letu pa bodo tisti, ki so jih posledice prometnih nesreč zaznamovale, nagovarjali k pozitivnemu pogledu na življenje skozi prizmo DOSTOJANSTVA, PRAVICE, UPANJA, SPOŠTOVANJA, SOLIDARNOSTI, REŠEVANJA ŽIVLJENJ, SPOMINA, MEDSEBOJNE POMOČI, UKREPANJA.

Javnost pa nagovarjamo, kot je v nagovoru na dogodku dejal župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko, in s tem prispevamo k zavedanju o naši vsakdanji vlogi v prometu tudi s takšni majhni dogodki, ki so opomnik, da se prometne nesreče še vedno dogajajo in posledice prometnih nesreč vplivajo na vse, ne samo na udeležence temveč tudi na njihove bližnje.