Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana/Drnovo/Krško

Spomladi bodo predvidoma zrušili cestninski postaji Drnovo in Krško

Piše: STA

Čas objave:
12.02.2019 12:42

Cestninske postaje Vransko, Tepanje, Drnovo, Krško in Slovenske Konjice bosta za 8,69 milijona evrov neto, zrušila in preuredila Cestno podjetje Ptuj in sarajevski Euroasfalt, je po vnovičnem pregledu in oceni ponudbe sklenil Dars. Odločitev je upravljavec cest sprejel že junija lani, a so na Darsu prejeli dva zahtevka za revizijo.

Enega od zahtevkov za revizijo je državna revizijska komisija zavrnila, drugemu pa ugodila in razveljavila Darsovo odločitev o oddaji javnega naročila, izhaja iz sklepa.

Dars je izvedel ponovni pregled in ocenjevanje ponudbe Cestnega podjetja Ptuj in Euroasfalta, pri čemer so ugotovili, da ugotovitev državne revizijske komisije glede ustreznega referenčnega dela ponudnikov ne spremeni ocene ponudbe.

Če se v osmih dneh nihče od ponudnikov ne bo pritožil, bo sklep Darsa pravnomočen, z rušitvijo omenjenih cestninskih postaj pa bi lahko začeli spomladi.

Rušitev cestninskih postaj na slovenskem avtocestnem omrežju je sicer posledica uvedbe novega sistema DarsGo, ki je je zaživel aprila lani. Lani poleti so prve postaje že odstranili, z deli pa bo Dars nadaljeval letos.