mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. avgusta

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

98c2a4dac65a9cdbf39e7a9fffdac4bf Svet24.si

Državni zbor ima talent, politiki iščejo ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Novice Vavta vas

Športniki na obisku na OŠ Vavta vas

Piše: Slovenska zveza tajskega boksa

Čas objave:
19.10.2018 16:22

Reprezentanti Slovenije in Ambasadorji športa Slovenske zveze tajskega boksa in Scorpion gyma so obiskali učence 3A in 3B razreda OŠ Vavta Vas. Odzvali so se na povabilo Roka Darovec innjegove razredničarke Polone Keglovič.

Pogovarjali so se o zdravi prehrani, redni telesni vadbi, olimpijskih vrednotah, kaj pomenijo olimpijski krogi, o olimpijskih igrah in o olimpioniku Leonu Štuklju (1898), nosilcu 6 olimpijskih medalj, katerega letos obeležujemo 120. obletnico rojstva. Petdesetim zvedavim osnovnošolcem so reprezentanti Slovenije: Bojana, Ognjen in Sašo, predstavili športno panogo tajski boks, Tajsko in svoje izkušnje z velikih mednarodnih tekmovanj.

Cilj projekta je na zanimiv in inovativen način približati šport in njegove vrednote vsem generacijam predvsem osnovnošolcem z obiski na njihovih OŠ.  Projekt je delno sofinancirala: Fundacija za šport, Slovenska zveza tajskega boksa in Mestna občina Novo mesto. Projekt je potekal pod okriljem, Slovenske zveze tajskega boksa in Svetovne organizacijo za tajski boks IFMA v sklopu projektov: »S ŠPORTOM PROTI NASILJU« in »PREMAGAJMO STRES IN KILOGRAME«.

»Bilo je super, otroci so se odzvali pozitivno, vsi so aktivno sodelovali, veliko spraševali in nas presenetili, koliko vedo o zdravi hrani, športu in naših Slovenskih športnikih. Dogovorili smo se, da bodo sodelovali na LIKOVNEM NATEČAJU, Evropske organizacije EMF, na temo »TAJSKI BOKS IN VREDNOTE«, je zapisal mentor in idejni vodja projekta.