zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Novo mesto

Športno-igralno obarvano srečanje skavtov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2016 07:01

Minulo soboto je potekalo zadnje srečanje novomeške skavtske skupine izvidnikov in vodnic (IV), v kateri se tedensko srečujejo mladi med 11. in 15. letom starosti.

Srečanje je minilo v povsem sproščenem duhu in je bilo v celoti namenjeno igri. Zbrali so se ob 9. uri zjutraj ter začeli z uradnim kvadratom ter molitvijo z zakoni in katehezo. Nato so se hitro preoblekli v športna oblačila ter odšli na igrišče za OŠ Šmihel, kjer so se igrali prirejeno različico skavtske igre – roverček. Gre za podajanje iz vrvi spletenega obroča, ki si ga ekipa podaja, njihov cilj pa je, da ga vržejo do svojega lovilca, ki ga mora za dobljeno točko ujeti na kol. Igro so prilagodili vremenu primerno, saj so obroč zamenjali z vodnimi balončki, tako da sta jih lovilca lovila z vedri.

Ko so se tako ogreli, so se ohladili z mrzlim sladoledom. Po osvežitvi pa so sledile vodne igre. Razdelili so se v 3 skupine ter tako tekmovali v različnih štafetnih igrah, kot so prenašanje kozarčka na hrbtu, pobiranje bonbonov na dnu vedra ter ostale.

Njihova skavtska skupina sicer šteje 48 članov. Prvo srečanje v mesecu preživijo v druženju s skavti vseh starosti iz Novega mesta ter okolice, nato sledita 2 srečanji, ko se člani dobijo med seboj v manjših skupinah – vodih, kjer se učijo odgovornosti in raznih skavtskih veščin, kot so zgradbarstvo, ognji in kuhanje, prva pomoč, orientacija, bivakiranje … Na koncu meseca sledi skupno srečanje IV, kot je bilo tudi sobotno.


Kot pravijo novomeški skavti, so se v letošnjem letu imeli super, spoznali in naučili so se veliko novih stvari in spletli nova prijateljstva. Čaka pa jih še nagrada, poletni tabor. Prihajajočo soboto sledi še skupni zaključek vseh starostnih skupin v stegu Novo mesto 1, nato pa skavtskih aktivnosti do vrhunca skavtskega leta, torej poletnega tabora, ne bo.

Novomeške skavte finančno podpira MO Novo mesto.