mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

Sprehod po Brežicah in pohod po energijskih točkah

Piše: R.K.

Čas objave:
18.08.2021 10:48

Prava lepota mesta se skriva v številnih podrobnostih in zgodbah, ki jih je Brežicam pustila zgodovina. Brežice so čudovito mesto, z bogato zgodovino, kulturnim dogajanjem in rekama Krko in Savo, ki že stoletja močno vplivata na življenje v kraju.

Bežni pogled na Brežice med vožnjo po cesti ne razkrije bogate zgodovine mesta, prav tako ne njegove arhitekture. Zato se splača umakniti nogo s pedala za plin in se s ceste usmeriti v družbi lokalnega vodnika sprehoditi skozi mesto, se prepustiti njegovi domačnosti in se potopiti med ulice, pravijo na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, kjer vabijo na brezplačno vodenje po Brežicah in sicer je vsak četrtek zbirno mesto ob 18. uri v parku med MC Brežice in Gradom Brežice.


Voden pohod po energijskih točkah na sv. Vid
V Brežicah in okolici vas pričakuje ogromno poti, ki vas popeljejo v osrčje nedotaknjene narave. Podajte se na katerega izmed okoliških hribov in si ob poti oglejte številne naravne in kulturne znamenitosti. Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, pa so pripravili brezplačne vodene pohode po energijskih točkah na Sv. Vid, in sicer vsako soboto, s pričetkom ob 9. uri izpred župnišča na Čatežu.