finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

marko-stanković Njena.si

Je talent Marko našel ljubezen?

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Novice Ribnica

Sprejeli proračun za leto 2013 prvi obravnavi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2012 19:57

Svetnice in svetniki občine Ribnica so na 13. redni seji obravnavali in v predlagani vsebini sprejeli vseh 22 točk dnevnega reda. Le problematike kamnoloma v Kotu se bodo dotaknili na eni izmed prihodnjih sej. Osrednji točki dnevnega reda, odloku o proračunu za leto 2013 v prvi obravnavi, so soglasno prižgali zeleno luč.

Največji investicijski proračunski zalogaj bo tudi v prihodnjem letu dokončanje prve in nadaljevanje gradnje druge faze vrtca Ribnica. Ker so državna sredstva izpadla, se bo mogla občina v znesku dveh milijonov zadolžiti, a to posojilo, kot je razložil župan Jože Levstek, ne bo oviralo tekočega poslovanja občine .

Poleg vrtca, največje naložbe po letu 1990, bo največ proračunskega denarja šlo za gradnjo regionalnega vodovoda Sodražica-Ribnica, in sicer 2,3 milijona evrov ter energetsko sanacijo Zdravstvenega doma, v višini 450 tisoč evrov Sicer proračun občine Ribnica za prihodnje leto prvič presega 12 milijonov evrov, od tega je 5, 5 milijona evro načrtovanih iz transferjev.

Jože Levstek o proračunu