kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

slika nataša reporter Reporter.si

Hurtiću je vseeno, kako je ime posvojeni opici, ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice

Sprejeli Strategijo za mlade in proračun

Piše: R.K.

Čas objave:
17.12.2021 09:57

Člani Občinskega sveta občine Črnomelj so včeraj na 24. redni seji obravnavali 19 točk dnevnega reda

Med drugim so občinski svetniki sprejeli Strategijo za mlade občine Črnomelj 2022 – 2027 in v prvem branju obravnavali proračun občine za leto 2022.

Občina Črnomelj je v letošnjem letu pristopila k izdelavi Strategije za mlade v občini Črnomelj 2022 – 2027, ki bo v naslednjih letih začrtala delovanje Občine Črnomelj na mladinskem področju. Pisanja strategije se je občina lotila v sodelovanju z Mladinskim centrom BIT Črnomelj in zunanjim izvajalcem preko izvajanja delavnic, kjer so mladi podali ukrepe na različnih nivojih. Strategija je živ dokument, ki odgovarja na potrebe mladih v občini Črnomelj in jih podpira pri njihovem udejstvovanju in življenju v občini Črnomelj ter se dopolnjuje glede na potrebe iz okolja.

Proračun Občine Črnomelj za leto 2022, ki so ga člani sveta obravnavali v prvem branju, temelji na zagotavljanju kvalitetne infrastrukture na področju komunalnih storitev, prometa, športa, kulture in izobraževanja kar so tudi strateške usmeritve občine.

Na seji občinskega sveta so člani obravnavali in sprejeli Pravilnik o merilih za delno oprostitev pri odmeri in plačilu komunalnega prispevka za območje občine Črnomelj, v katerem so določeni kriteriji kot jih določa zakonodaja EU. Sprejeli so Odlok o pokopališkem redu v občini Črnomelj in letni program športa za leto 2022, na podlagi katerega bo občina izvedla javni razpis.

Med obravnavo kadrovskih zadev so člani občinskega sveta sprejeli sklep o predčasnem prenehanju mandata predstavnika romske skupnosti v občinskem svetu. Sprejeli so Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Majer, izdali soglasje k spremembi statuta ZD Črnomelj in soglasje ustanovitelja za razporeditev presežka prihodkov nad odhodki za namensko rabo – Vrtec Otona Župančiča Črnomelj.